46 τουλάχιστον τραυματίες στην διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή.

43 κρατούμενοι και 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι τραυματίστηκαν στην διάρκεια εξέγερσης που ξέσπασε σε φυλακή στην πρωτεύουσα της Χιλής χθες Τετάρτη.
Η αστυνομία κατάφερει να ελέγξει μετά από αρκετές ώρες --κι αφού χρησιμοποίησε εκτενώς λαστιχένιες σφαίρες, χημικά και ρόπαλα--, την κατάσταση στη φυλακή, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.Η φυλακή χρησιμοποιείται για την προφυλάκιση υπόπτων στην διάρκεια ερευνών.Η εξέγερση ξέσπασε όταν φρουροί άρχισαν έρευνα σε πτέρυγες της φυλακής για τον εντοπισμό ειδών που μπαίνουν σε αυτή λαθραία--όπως κινητά τηλέφωνα, όπλα και ναρκωτικά, σύμφωνα με τις αρχές.Κρατούμενοι αντιστάθηκαν με αυτοσχέδια σπαθιά, πετώντας πέτρες και κραδαίνοντας δαυλούς, είπαν αξιωματούχοι. Ρούχα και στρώματα πυρπολήθηκαν.
Οι καπνοί και ο ήχος των πυροβολισμών ώθησε εκατοντάδες ανάστατους συγγενείς κρατουμένων να συγκεντρωθούν έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα--μόλις την περασμένη εβδομάδα 81 κρατούμενοι σε άλλη φυλακή είχαν χάσει τη ζωή τους από πυρκαγιά.
Οι φυλακές στη Χιλή αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα υπερπληθυσμού, με αποτέλεσμα οι εντάσεις να κλιμακώνονται σε εκρηκτικά επίπεδα. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να προωθήσει μέτρα για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων ανεγείροντας νέες φυλακές--αλλά θα περάσουν χρόνια πριν προχωρήσουν τα σχέδιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...