Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ της Χρυσής Αυγής περί αιτημάτων που απερρίφθησαν και το πρόβλημα… στατικότητας(!) μετά από 36 ολόκληρα χρόνια “δημοκρατικού” μεταπολιτευτικού βίου του Δημαρχείου της Αθήνας

Τελικά πραγματικός ΣΕΙΣΜΟΣ υπήρξε το 5,3% της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στον Δήμο των Αθηναίων! Σεισμός, ο οποίος προκάλεσε προβλήματα… στατικότητας(!) στο κτήριο του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά…


Έτσι μετά από 36 ολόκληρα χρόνια λεγόμενου δημοκρατικού πολιτικού βίου, για πρώτη φορά η τελετή ορκωμοσίας δεν θα είναι δημόσια! Δημόσια, σημαίνει για όσους δεν το γνωρίζουν ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης των Αθηνών θα μπορούσε να την παρακολουθήσει. Έλα όμως που αυτή τη φορά ανάμεσα στους πολίτες των Αθηναίων υπάρχουν και ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής και τρίζουν τα θεμέλια του Δημαρχείου… Χθες, η Ελευθεροτυπία έγραψε ότι είχαμε υποβάλει γραπτό αίτημα για την παρουσία μελών μας στην τελετή της ορκωμοσίας. Λίγες ώρες αργότερα το “ΒΗΜΑ” ότι υποβάλλαμε προφορικό αίτημα που απορρίφθηκε!!! Ε, λοιπόν λένε ΨΕΜΑΤΑ! Ούτε προφορικό, ούτε γραπτό αίτημα υπήρξε!

Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα γραφόμενά τους, τα οποία έχουν σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα εντάσεως και γελάμε με όλη μας την καρδιά με το επιχείρημα περί στατικότητος του Δημαρχείου! Ευχόμαστε δε και αγωνιζόμαστε το επόμενο κτήριο που θα έχει… πρόβλημα “στατικότητας” από την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής να είναι η Βουλή των Ελλήνων!

Υ.Γ.: Σας παραθέτουμε το δημοσίευμα χθες το βράδυ της ηλεκτρονικής σελίδος της εφημερίδος το Βήμα σύμφωνα με το οποίο απορρίφθηκε το «προφορικό» αίτημά μας για παρουσία Ελλήνων πολιτών σε μία από τον νόμο οριζόμενη ως δημόσια τελετή:

ΤΟ ΒΗΜΑ – 28/12/2010: «…Μάλιστα, η ανησυχία επιτάθηκε, μετά από προφορικά αιτήματα _ τα οποία απερρίφθησαν _ του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και νεοεκλεγέντος δηµοτικού συμβούλου κ. Ν. Μιχαλολιάκου για να παραστούν στην ορκωμοσία προσκεκλημένοι του.»

Η στατικότητα του Δημαρχείου της Αθήνας «διώχνει» τη Χρυσή Αυγή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ | Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010 [ 19:27 ]

Ορκωμοσία χωρίς …παρατράγουδα επεδίωκε εδώ και ημέρες να οργανώσει η νέα δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, καθώς για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής. Πονοκέφαλος για τον κ. Καμίνη ήταν το ενδεχόμενο παρουσίας μελών της ακροδεξιάς οργάνωσης στην τελετή ορκωμοσίας του νέου δημοτικού συμβουλίου που είχε ορισθεί για τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης. Μάλιστα, η ανησυχία επιτάθηκε, μετά από προφορικά αιτήματα _ τα οποία απερρίφθησαν _ του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής και νεοεκλεγέντος δηµοτικού συμβούλου κ. Ν. Μιχαλολιάκου για να παραστούν στην ορκωμοσία προσκεκλημένοι του.

Παράλληλα, τον γύρο του διαδικτύου έκαναν πληροφορίες για «προσκλητήριο» μελών της Χρυσής Αυγής στην τελετή ορκωμοσίας, ώστε να γίνει αισθητή η παρουσία τους. Η προσπάθεια του νέου δημάρχου ήταν να κυλήσει χωρίς εντάσεις η ορκωμοσία αλλά και αργότερα, την ερχόμενη Κυριακή, η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου. Κι αυτό με δεδομένο ότι έχει εκλεγεί και εκπρόσωπος της «ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ» (κ. Π. Κωνσταντίνου), μια πολιτική δύναμη που εκφράζει οργανώσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς οι οποίες έχουν βρεθεί συχνά αντιμέτωπες σε διαδηλώσεις με μέλη της Χρυσής Αυγής για τα ζητήματα των μεταναστών.

Ετσι, «ήρθε κουτί» το πρόβλημα στατικότητας στο παλαιό δημαρχιακό μέγαρο της Πλ. Κοτζιά σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό των νέων αιρετών στελεχών που θα ορκιστούν (48 δημοτικοί και 100 διαμερισματικοί σύμβουλοι). Στην ορκωμοσία υπολογίζεται ότι θα παρευρεθούν περισσότερα από 200 άτομα, περιλαμβανομένων προσκεκλημένων από την πολιτική ηγεσία, υπουργών, πρώην δημάρχων και δημοτικών συμβούλων κ.ά. Ετσι, ο γόρδιος δεσμός λύθηκε με την απόφαση η είσοδος στο δημαρχείο για την τελετή να γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Στο μεταξύ υπάρχει πρόβλεψη για βίντεο γουόλ στην αίθουσα Γουναρόπουλου (απέναντι από την αίθουσα όπου θα γίνει η ορκομωσία) στο δημαρχείο της Πλ. Κοτζιά, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι την τελετή. Αξίζει πάντως να επισημανθεί ότι η δημοτική αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ ήδη έχει υπάρξει επικοινωνία του κ. Καμίνη με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στην προσπάθεια να κυλήσουν όλα ήρεμα.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=375174&dt=28/12/2010#ixzz19ROTHllU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...