Για απάτη μέσω διαδικτύου κατηγορείται 27χρονος!

Στην εξιχνίαση υπόθεσης απάτης με αγορές ηλεκτρονικών συσκευών, μέσω του Διαδικτύου, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προχώρησαν στη σύλληψη 27χρονου από τη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση.Οι έρευνες για τη σύλληψή του, ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο μετά από καταγγελίες πολιτών, από διάφορες περιοχές της χώρας, που έπεσαν θύματα του 27χρονου.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο νεαρός προέβαινε αρχικά σε συστηματική ανάρτηση αγγελιών πώλησης προϊόντων υψηλής τεχνολογίας (κινητά τηλεφώνα, φορητοί υπολογιστές κ.ά.) σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.
Στη συνέχεια και παρότι έπειθε τους υποψήφιους αγοραστές που επικοινωνούσαν μαζί του να καταθέτουν το αντίτιμο των παραγγελιών τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς ή να το αποστέλλουν μέσω εταιριών μεταφοράς χρημάτων, ο δράστης είτε δεν παρέδιδε τα παραγγελθέντα προϊόντα, είτε έστελνε στα θύματά του προϊόντα μικρότερης χρηματικής αξίας.
Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένας σκληρός δίσκος, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, που εκτιμάται ότι προέρχονταν από τις παράνομες δραστηριότητές του, καθώς επίσης πλήθος εγγράφων, αποδεικτικών των αξιόποινων πράξεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...