Σε φυλάκιση 16 μηνών καταδικάστηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιρανών Δημοσιογράφων

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιρανών Δημοσιογράφων, Μασάλα Σαμσολβαεζίν ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 16 μηνών για υπονόμευση του ισλαμικού καθεστώτος και προσβολή του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.Γνωστή προσωπικότητα στον διεθνή Τύπο, ο κ. Σαμσολβαεζίν ήταν επικεφαλής πολλών μεταρρυθμιστικών εφημερίδων οι οποίες έκλεισαν από την κυβέρνηση, μεταξύ του 1998 και του 2000. Έχει ακόμη φυλακιστεί αρκετές φορές, ειδικά στην περίοδο της καταστολής των διαμαρτυριών μετά από την επανεκλογή του προέδρου Αχμαντινετζάντ τον Ιούνιο του 2009.
"Καταδικάστηκα σε φυλάκιση ενός έτους με την κατηγορία ότι υπονόμευσα το καθεστώς, δίνοντας συνεντεύξεις στην τηλεόραση και σε ξένα πρακτορεία ειδήσεων" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιρανών Δημοσιογράφων."Καταδικάστηκα επίσης σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών επειδή χαρακτήρισα τον κ. Αχμαντινετζάντ <μεγαλομανή> σε συνέντευξή στα αραβικά στο Al- Arabyia, κάτι που οι δικαστές παρερμήνευσαν ως <τρελός> και επομένως ως προσβολή για τον πρόεδρο" πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...