ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΟΚ: «Μια αίρεση Ιεχωβάδων κατέστρεψε το γάμο μου και τη ζωή μου! Δεν έχω σεξουαλική ζωή τα τελευταία 10 χρόνια!»

Της Μπέττυς Γιάννα
Οι Ιεχωβάδες δεν τον άφησαν να πάει στους γάμους των παιδιών του και στην κηδεία των γονιών του!

Μετά από 35 χρόνια γάμου η Ευγενία Κ. , 53 χρονών σήμερα, έχει φτάσει στο αμήν με τον σύζυγός της ο οποίος έχει μπλέξει εδώ και 30 χρόνια σε μια αίρεση Ιεχωβάδων.
Πολλές φορές έχουμε ακούσει να διαλύονται σχέσεις και οικογένειες από την προσήλωση ενός ατόμου σε μια αίρεση και δη αυτή των Ιεχωβάδων. Συναντήσαμε την Ευγενία , η οποία με πόνο καρδιάς μας κατήγγειλε πως αυτή η αίρεση της κατέστρεψε κυριολεκτικά την ζωή , το γάμο της και έφτασε πια να μιλάει για διαζύγιο μετά από 35 χρόνια . Μολονότι η 53χρονη είναι κατά των διαζυγίων, δεν αντέχει άλλο την κατάσταση, αφού ακόμη και σεξουαλική ζωή δεν έχει τα τελευταία 15 χρόνια σχεδόν. « Είμαι από την Θεσσαλονίκη και σήμερα δόξα τω Θεό έχω δυο παλικάρια και δυστυχώς έναν σύζυγο που από τα πρώτα σχεδόν χρόνια του γάμου μας είναι μπλεγμένος σε μια αίρεση Ιεχωβάδων. Σε αυτά τα «αρπακτικά» που προσπαθούν να σε πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο και στο τέλος κάποιους αδύναμους τους πείθουν. Ένας από αυτός είναι και ο σύζυγός μου. Και πιστέψτε με υπάρχει πολύς κόσμος. Λοιπόν, στα 11 μου έρχομαι στην Αθήνα επειδή δυστυχώς χώρισαν οι γονείς μου και αυτό είναι κάτι που μέχρι τώρα χρέωνα στη μητέρα μου. Πάντα έλεγα ότι δεν υπήρχε λόγος να διαλύσει το γάμο της για ασήμαντο λόγο και αυτό με σημάδεψε από παιδί.
Οι γονείς μου βέβαια επειδή ήτανε πάρα πολύ νέοι όταν χωρίσανε, ξαναφτιάξανε τη ζωή τους από την αρχή με άλλους ανθρώπους. Ήθελα από μικρή να κάνω την δική μου οικογένεια προκειμένου να φύγω και από το σπίτι και να νοιώσω ελεύθερη, αφού η καταπίεση της μητέρας μου ήταν αφόρητη και δεν με άφηνε ούτε να σπουδάσω. Έτσι το μόνο που στην ουσία μου απέμενε ήταν να κάνω έναν γάμο και να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια. Στα 18 γνωρίζω τον σύζυγό μου, τον ερωτεύομαι παράφορα γιατί ήτανε πολύ ωραίος άντρας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μετά από μικρό χρονικό διάστημα γνωριμίας, 18 εγώ και 25 αυτός , παντρευόμαστε. Στην αρχή ήταν όλα καλά. Μετά από κανά δυο χρόνια, ο άντρας μου δυστυχώς μπλέκει σε μια αίρεση Ιεχωβάδων λόγω του αδερφού του που τον επηρέαζε πάρα πολύ. Εγώ τότε αντί να χωρίσω αμέσως, όχι μόνο δεν χώρισα αλλά έκανα και δύο παιδιά μαζί του. Δεν ήθελα να διαλύσω το σπίτι μου όπως έκανε πριν χρόνια η μητέρα μου.
Όμως δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έζησα. Αυτή η αίρεση μπορεί να σε αποβλακώσει , να μην βλέπεις μπροστά σου και να μην υπολογίζεις ούτε σπίτι ούτε οικογένεια. Να φανταστείτε ούτε στους γάμους των παιδιών μας δεν ήρθε γιατί δεν γινόταν να μπει μέσα στην εκκλησία να παρακολουθήσει το μυστήριο. Στεκόταν για μία ώρα έξω από την εκκλησία σε ένα παγκάκι και περίμενε να τελειώσει το μυστήριο για να βγει έξω το ζευγάρι! Αυτό πείραξε πολύ και τα δυο μου παιδιά αλλά πατέρας τους είναι και κάνανε υπομονή. Ούτε καν στην κηδεία της μητέρας και του πατέρα του πήγε και φυσικά ούτε και στην κηδεία των δικών μου γονιών. Τελοσπάντων! Να φανταστείτε ότι και όταν άνοιξα κάποια στιγμή περίπτερο, δεν έμπαινε μέσα για να με βοηθήσει γιατί υπήρχανε τσιγάρα. Τον παρακαλούσα μια φορά που είχα αρρωστήσει να το κρατήσει για να μην το κλείσω, αλλά δεν το έκανε. Πήγαινε κόντρα στις αρχές του και στην ιδεολογία του λέει επειδή είχε τσιγάρα».

Μετά από τέτοιες αλλά και χειρότερες καταστάσεις που βίωνε τότε η Ευγενία, αποφασίζει το 1982 να χωρίσει, καθώς ο σύζυγός της ήταν εντελώς αδιάφορος , προσκολλημένος στην αίρεση των Ιεχωβάδων και δεν έβλεπε τίποτα άλλο μπροστά του. Αυτό που την κράτησε τότε να μην κάνει πράξη την απόφασή της, ήταν τα λόγια ενός σοφού γέροντα, που της είπε ότι είναι καλύτερα να είναι μαζί του, προκειμένου να τον ελέγχει σε σχέση με την συμπεριφορά του προς τα παιδιά, γιατί καραδοκούσε ο φόβος να τα επηρεάσει. Τα παιδιά έβλεπαν τότε την περίεργη συμπεριφορά του πατέρα τους , αλλά επειδή ήτανε μικρά δεν καταλαβαίνανε περι τίνος πρόκειται και η Ευγενία είχε θεωρήσει σωστό να τους πει ότι ο πατέρας τους έπασχε από κάποια αρρώστια, για να δικαιολογήσει έτσι την περίεργη συμπεριφορά του. Οι σχέσεις τους εδώ και πολλά χρόνια είναι χείριστες.

«Έχουμε να κάνουμε έρωτα κοντά στα 10 χρόνια. Τα τελευταία χρόνια βέβαια είμαι και εγώ αρνητική και δεν τον θέλω καθόλου δίπλα μου. Του λέω να κοιμάται στον καναπέ. Έφτασα σε αυτό το σημείο γιατί δεν άντεχα άλλο να προσπαθώ μόνη μου να σώσω το  γάμο μου!  Ζούμε συμβατικά αλλά πλέον δεν αντέχεται άλλο. Τώρα που μεγάλωσαν και τακτοποιήθηκαν τα παιδιά μου , αποφάσισα να πάω σε δικηγόρο για να βάλω μπροστά το διαζύγιο έστω και στα 53. Θέλω να κάνω μια φυσιολογική σχέση με έναν άνθρωπο και να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου. Βέβαια θα μου πεις και που να τον βρεις έτσι που έχει γίνει πλέον ο κόσμος και οι άνθρωποι. Αλλά και τι να κάνω.
Δεν αντέχω άλλο να ακούω ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου και ότι πρέπει κάτι να κάνω για να σωθώ. Θέλω να κάνω Χριστούγεννα σαν άνθρωπος. Ξέρετε πόσα χρόνια έχω να κάνω γιορτές σαν άνθρωπος ; Να φανταστείτε όταν του λέω πως θα τον παρατήσω και θα βρω άλλον να τον απατήσω , γιατί γυναίκα είμαι και γώ , ξέρετε τι μου απαντάει; Ότι ο Θεός δεν θα το επιτρέψει αυτό. Είναι στον κόσμο του και δεν καταλαβαίνει τίποτα . Σας τα λέω όλα αυτά γιατί θέλω να σωθούν και άλλοι άνθρωποι. Να προλάβουν να μην μπλέξουν. Να μην φτάσουν και αυτοί να ζητάνε διαζύγιο μετά από 35 χρόνια γάμου λόγω των Ιεχωβάδων. Είναι τραγικό! ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...