Ριζικές αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας παρουσίασε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας.
Σε αυτό περιλαμβάνονται:

  • Η μετεξέλιξη του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα, ο οποίος θα σχεδιάζει και θα οργανώνει το συγκοινωνιακό έργο από όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
  • Η συγχώνευση των εταιρειών παροχής και εκτέλεσης συγκοινωνιακού έργου θα συγχωνευθούν σε δύο φορείς, έναν για τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΑΜΕΛ, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ) και έναν για τα οδικά μέσα (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ).
  • Η μετάταξη 1.500 υπαλλήλων σε δύο στάδια: το πρώτο και άμεσο θα αφορά σε προσωπικό που απασχολείται ως βοηθητικό προσωπικό, ενώ χαρακτηρίζεται και αμείβεται ως παραγωγικό, καθώς και του πλεονάζοντος διοικητικού προσωπικού. Το δεύτερο θα ακολουθήσει τη συγχώνευση των εταιρειών.Στόχος του υπουργείου είναι η αύξηση τουλάχιστον κατά 80 εκατ. ευρώ των εσόδων μέσα στο 2011, ενώ όσον αφορά στην τιμολογιακή πολιτική, σχεδιάζεται η καθιέρωση διαφοροποιημένου εισιτηρίου ανάλογα με τις διαδρομές, αλλά και αύξηση της ονομαστικής αξίας όλων των τύπων κομίστρου και η επανεξέταση της ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου για όλες τις διαδρομές καθώς και της διάρκειας ισχύος του (η οποία σήμερα είναι 90 λεπτά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...