Power Plate:Μια καινούρια καινοτομία στο γυμναστήριο που όσο πάει και γίνεται συνήθεια!

Το power plate είναι ένα νέο μηχάνημα γυμναστικής, ικανό να προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα ασκήσεων, τόνωση και ευεργετικές επιδράσεις στη γραμμή σας.
ΣΑΝ ΖΥΓΑΡΙΑ

Μοιάζει με μεγάλη ζυγαριά. Το κάτω μέρος του αποτελείται από μια ειδική περιστρεφόμενη πλατφόρμα, η οποία παράγει 30-50 δονήσεις το δευτερόλεπτο. Οι δονήσεις αυτές μεταφέρονται στο σώμα και αναγκάζουν τους μυς να δονούνται στο ρυθμό τους.
Ανάλογα με τους μυς που θέλετε να γυμνάσετε, τοποθετείτε το σώμα σας στην κατάλληλη θέση – όρθιο, καθιστό ή ξαπλωμένο. Οι ασκήσεις που κάνετε στο μηχάνημα είναι ισομετρικές και διαρκούν περίπου 30 δευτερόλεπτα η καθεμία. Καλό είναι να ξεκινήσετε με σύντομες και εύκολες ασκήσεις, έτσι ώστε να μην εξαντληθείτε από την πρώτη κιόλας ημέρα.
Στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός σας, το πρόγραμμα γίνεται προοδευτικά πιο έντονο. Αν θέλετε να γυμνάσετε περισσότερο κάποια μέρη του σώματος, όπως χέρια και ώμοι, μπορείτε να συνδυάσετε το power plate με βαράκια και μπάρες άρσης βαρών.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Η γυμναστική στο μηχάνημα αυτό ενδείκνυται για όλους. Από αυτούς που απλά θέλουν να γυμνάζονται μέχρι αθλητές, παχύσαρκους και ηλικιωμένους.
Συγκριτικά με άλλες μεθόδους, αυτή δίνει αποτελέσματα σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα σε ό,τι αφορά τη φυσική κατάσταση, την απώλεια λίπους, την αύξηση της οστικής μάζας και του βασικού μεταβολισμού, την έκκριση ορμονών, αλλά και τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακολουθώντας πιστά ένα πρόγραμμα 10 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα, θα δείτε σημαντική διαφορά στη φυσική σας κατάσταση.
Συνιστάται για τις γυναίκες γιατί, εκτός από τις ευεργετικές του επιδράσεις στη γραμμή, το power plate έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προλαμβάνει τα συμπτώματα της γήρανσης και να αναζωογονεί την επιδερμίδα, δίνοντάς της λάμψη. Είναι γεγονός ότι η γυμναστική με δονήσεις συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, της ασθένειας που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες. Σύμφωνα με έρευνες στις ΗΠΑ, ομάδες γυναικών που γυμνάζονταν με αυτό το μηχάνημα 3 φορές την εβδομάδα επί 20 λεπτά παρουσίασαν αύξηση της οστικής μάζας τους στην περιοχή της λεκάνης σε ποσοστό 1,5%.

ΠΗΓΗ: www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...