Εταιρίες απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να μπαίνουν στο Facebook!


Πολλές είναι οι εταιρίες που απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να μπαίνουν στο Facebook αλλά και σε άλλα site κοινωνικής δικτύωσης, από τους υπολογιστές της δουλειάς.
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία παραγωγής λογισμικών ασφάλειας Webroot σε πάνω από 1.000 επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, το 81% εξ’ αυτών ακολουθούν συγκεκριμένη πολιτική για την πρόσβαση των υπαλλήλων στο διαδίκτυο ενώ οι μισές από αυτές απαγορεύουν ρητά σε όλους τους υπαλλήλους τους να επισκέπτονται ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης μέσω των υπολογιστών της εταιρίας.

Το 34% των εταιριών αυτών χρησιμοποιεί κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα με το οποίο μπορεί κι ελέγχει τους υπαλλήλους τους για τα site που επισκέπτονται στο διαδίκτυο παράλληλα με τη δουλειά τους. από τους υπαλλήλους.

Το πιο απαγορευμένο site κοινωνικής δικτύωσης δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Facebook με ένα 39% των επιχειρήσεων να το απαγορεύει στους υπαλλήλους ενώ δεύτερο έρχεται το Twitter με το 30% να το απαγορεύει και τέλος έρχονται με 27% οι ιστοσελίδες με video, όπως για παράδειγμα το YouTube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...