Το Facebook του προκαλούσε… άσθμα

Γιατροί από το Νοσοκομείο Υψηλής Εξειδίκευσης «A Carderelli», στη Νάπολη, ανέφεραν στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet» ότι ένας νεαρός Ιταλός, κάθε φορά που έμπαινε στο Facebook στη σελίδα της πρώην φίλης του, στρεσαριζόταν τόσο πολύ, ώστε πάθαινε κρίση… άσθματος.
Όπωςυποστηρίζουν οι γιατροί, ο 18χρονος έπασχε από άσθμα και είχε πάθει κατάθλιψη, όταν τον χώρισε το κορίτσι του.

Για ευνόητους λόγους, η κοπέλα είχε διαγράψει τον νεαρό από τους φίλους της στο Facebook, όμως εκείνος δεν άντεχε να μη μαθαίνει τα νέα της. Έτσι, άλλαξε το nickname του και ξαναέγινε φίλος με το πρώην κορίτσι του.
Κάθε φορά, όμως, που έβλεπε τις φωτογραφίες της, πάθαινε κρίση άσθματος, παρότι λάμβανε κανονικά τα φάρμακά του για τη νόσο.
«Συστήσαμε στη μητέρα του να μετράει τη μέγιστη εκροή των πνευμόνων του πριν και μετά την είσοδό του στο Ίντερνετ, και όντως οι μετρήσεις μετά τη σύνδεσή του (με το fb) παρουσίαζαν μείωση της τάξεως του 20%» γράφουν ο δρ Τζενάρο Ντ’ Αμάτο και οι συνεργάτες του.
Oι γιατροί, αφού κατέγραψαν λεπτομερώς το ιατρικό ιστορικό του 18χρονου, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπαίτια για τις κρίσεις του ήταν η ιστοσελίδα της πρώην κοπέλας του.
Σε συνεργασία με έναν ψυχίατρο, ο ασθενής πείστηκε να πάψει να μπαίνει στο προφίλ της πρώην φίλης του και οι κρίσεις άσθματος σταμάτησαν.
«Το περιστατικό αυτό  υποδηλώνει ότι το Facebook και γενικότερα οι σελίδες κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποτελέσουν μια νέα πηγή ψυχολογικού στρες, η οποία με τη σειρά της είναι δυνατό να οδηγήσει σε εξάρσεις της νόσου σε καταθλιπτικούς ασθματικούς ασθενείς» διατείνονται οι γιατροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...