Συνέντευξη Μ. Χρυσοχοΐδη: Eκστρατεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας!

Τη στρατηγική της κυβέρνησης για αναθέρμανση της οικονομίας αποκατάστασης υγιούς ανταγωνισμού και μείωση τιμών σε επίπεδα που είναι δίκαια για τους καταναλωτές και ανταποκρίνονται στην κατάσταση της οικονομίας παρουσίασε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα με τη μετάταξη προϊόντων ο κ. Χρυσοχοϊδης ζήτησε να μην προτρέχουμε καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η επεξεργασία των μέτρων από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών.
Στόχος του υπουργείου είναι η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα ''επιστρέψει εισοδήματα στους καταναλωτές που έχασαν εξαιτίας μη δίκαιων τιμών που ισχύον στην αγορά μας''. Στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνεται ο νέος νόμος για τη λειτουργία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το Παρατηρητήριο Τιμών το Γενικό Εμπορικό Μητρώο δυο νέες πρωτοβουλίες όπως είναι το Ελληνικό Σήμα Ποιότητας και το Σήμα Ελληνικού Προϊόντων, η έναρξη διαβούλευσης για νέο καθεστώς σχετικά με τις προωθητικές ενέργειες, την ιχνηλασιμοτητα των νωπών οπωροκηπευτικών για έλεγχο τιμών και σταμάτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων, και το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών προμηθειών. Συμπληρωματικά θα λειτουργήσει η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων αλλά και ο νέος αναπτυξιακός νόμος που θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων 10 ημερών και ο νέος νόμος για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σχετικά με τις προμήθειες επιδιώκεται, όπως είπε ο υφυπουργός κ. ρόβλιας να επιταχυνθούν οι χρόνοι και και υπάρχει διαφάνεια στις τεχνικε προδιαγραφές γιατυτό και θα γίνεται διαβούλευση πριν από κάθε διαγωνισμό. Για το παρεμπόριο θα υπάρξουν συντονισμένες δράσεις και με άλλα υπουργεία.
Ο υπουργός σημείωσε ότι νόμοι υπάρχουν και θα εφαρμοστούν αλλά πρέπει να γίνονται βελτιώσεις. Σήμερα στο υπουργικό ο κ. Χρυσοχοϊδης ενημέρωσε και έλαβε τα εύσημα από τον πρωθυπουργό για την παρουσίαση, για το ειδικό ταμείο στήριξης των επιχειρήσεων που θα αντικαταστήσει το ΤΕΜΠΜΕ και είναι το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης με το οποίο θα διατεθούν στην αγορά περισσότερα από 5 δισ. ευρώ μέχρι και το 2011.
Ο υφυπουργός κ. Ρήγας αναφέρθηκε στις δράσεις για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ που θα γίνει με πρωτοβουλίες για την περαιτέρω απλοποίηση των διαδικασιών και το ''ξεμπλοκάρισμα'' μεγάλων έργων. Στόχος είπε ο υπουργός είναι να φέρουμε ένα χρόνο πιο πριν το ΕΣΠΑ στην απορροφητικότητα.
Ακόμα το προσεχές διάστημα θα γίνουν ανακοινώσεις για την μείωση της γραφειοκρατίας για την αδειοδοτηση των επιχειρήσεων για την απλοποίηση των διαδικασιών για τα τεχνικά επαγγέλματα και για υπηρεσίες μιας στάσης για την εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας. Αύριο θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση που αφορά στις εισροές εκροές υγρών καυσίμων στα πρατήρια.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...