Κλείνει μεγάλος αριθμός καταστημάτων της Citibank



Σε μεγάλη μείωση του δικτύου καταστημάτων στην Ελλάδα προχωράει η Citibank, κλείνοντας τα 31 από τα συνολικά 72 καταστήματα που λειτουργούν στη χώρα μας.


Το κλείσιμο των καταστημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της Citibank για αναδιάρθρωση της παρουσίας στην Ελλάδα, λόγω και της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει βασικούς τομείς εργασιών της εγχώριας τραπεζικής αγοράς, ειδικά στον τομέα λιανικής τραπεζικής.

Στόχος είναι να επικεντρωθεί η Τράπεζα σε εργασίες στις οποίες διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, και ειδικότερα στις εργασίες διαχείρισης περιουσίας και στον τομέα των πιστωτικών καρτών, όπου κατέχει ηγετικά μερίδια αγοράς.

Αναφορικά με τους εργαζομένους, όπως αναφέρουν επιτελικά στελέχη της Citibank στην Ελλάδα, δεν θα υπάρξουν απολύσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών στελεχών, οι ρυθμοί ανάπτυξης τραπεζικών εργασιών σε βασικούς τομείς λιανικής τραπεζικής, όπως στην καταναλωτική και στην στεγαστική πίστη, θα είναι μηδενικοί ή και αρνητικοί για το σύνολο του 2011.

Όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη, η εποχή, όπου οι δύο βασικές αυτές κατηγορίες τραπεζικών εργασιών  έτρεξαν με ρυθμούς 25% και 30% στα μέσα της δεκαετίας, δεν πρόκειται να ξαναέρθει και στο πλαίσιο αυτό όλες οι τράπεζες αναδιαρθρώνουν τη στρατηγική τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...