Ο blogger πιτσιρίκος προχωρεί σε ακτιβιστική ενέργεια κατά της χούντας των Αθηνών.

Βοηθούντος και της Γκάφας του Υπουργείου πολιτισμού που δεν κατωχύρωσε ως επίσημο site το athensclassicmarathon.com αλλά το ελληνοπρεπές;; και περιορισμένης εμβέλειας athensclassicmarathon.gr ως site του Μαραθωνίου, o Έλληνας blogger Pitsirikos βρήκε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τη διεύθυνση και να γράψει ενα κείμενο κατά της Χούντας στην Ελλάδα.

Με αυτό προτρέπει τους τουρίστες να μην επισκεφτούν την Ελλάδα διότι βρίσκεται υπό καθεστώς δικτατορίας θυμίζοντας σε όλους ανάλογες ενέργειες κατα την 7ετία. Ακολουθεί η φώτο το λογότυπο και το κείμενο ( σε μετάφραση δική μου) από το site Athens Classic Marathon.



“Έχετε χωρίς αμφιβολία ενημερωθεί ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει και αναγκαστικά έπρεπε να προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Ίσως να αναρωτιέστε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την Χρεοκοπία. Αν η χώρα σας βρισκόταν υπό πτώχευση, εσείς θα ζητούσατε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης;

Μάλλον.

Αυτό ζητούν και οι Έλληνες επίσης. Ωστόσο, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν υπεύθυνοι για την πτώχευση. Κανείς δεν έχει κατηγορηθεί και κανείς δεν έχει προσαχθεί στη δικαιοσύνη. Κανείς δεν έχει ευθύνη! Είναι δύσκολο να το πιστέψετε; Διαβάστε τις εφημερίδες της χώρας σας, την αναζήτησή σας στο διαδίκτυο και θα δείτε ότι η πτώχευση Ελλάδα είναι ορφανή. Εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα σε πτώχευση και παρέδωσαν τους πόρους της σε ξένες τράπεζες εξακολουθούν να είναι ελεύθερα και εξακολουθούν να κυβερνούν την Ελλάδα.





Η Ελλάδα είναι υπό την επήρεια μιας πολιτική και οικονομικής ολιγαρχίας που ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης και το σύστημα δικαιοσύνης. Ουσιαστικά, η Ελλάδα είναι κάτω από μια δικτατορία. Μερικές δεκάδες οικογένειες κυβερνούν τον τόπο εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα, γενέτειρα της δημοκρατίας (και του Μαραθώνα), είναι κάτω από μια σύγχρονη δικτατορία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έδωσαν νέα δάνεια προς την Ελλάδα. Τα κεφάλαια αυτά δεν βοηθούν τον ελληνικό λαό, αλλά τους δικτάτορες, την οικονομική ολιγαρχία και τους ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης. Ναι, μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα διαχειρίζονται τα ίδια άτομα που οδήγησαν την Ελλάδα σε χρεοκοπία.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα (1967 – 1974) υπήρχαν διεθνείς εκκλήσεις προς τους πολίτες όλου του κόσμου ώστε να μην επισκέπτονται την Ελλάδα, προκειμένου να πνιγούν και να καταρρεύσουν οι συνταγματάρχες. Αυτό ζητώ και από εσάς τώρα.

Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα. Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα έως ότου αυτή η δικτατορία πέσει. Βοηθήστε μας να ελευθερώσουμε την Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε χρήματα. Πρώτα απ όλα, χρειαζόμαστε τη δημοκρατία. Σας ζητώ να βοηθήσετε την Ελλάδα να γίνει μια δημοκρατική χώρα και πάλι.

Μην επισκέπτεστε την Ελλάδα! Απελευθερώστε μας!

Pitsirikos (μόλις ένας blogger από την Ελλάδα)”

===================

Σχόλιο: Προσυπογράφω υποστηρίζω και αναμεταδίδω το event κρατώντας την επιφύλαξη ότι η Κυβέρνηση του ΓΑΠ δεν είναι χούντα με την κλασική έννοια. Ο ΓΑΠ δεν κατέλυσε άρθρα του συντάγματος. Είναι όμως ένας Γύψος για την Χώρα και μια σειρά εκβιασμών που δεν αφήνει περιθώρια για την Δημοκρατία.

Κύριοι! Είναι σαφές ότι οι bloggers εξ αρχής άναψαν την φωτιά μόνοι τους και την έβγαλαν έξω από το δίκτυο. Την παρέδωσαν στους πολίτες και σήμερα ο Κάμπος φλέγεται. Ο πιστιρίκος με την ενέργεια του κάνει τον αγώνα της ελληνικής blogosfairas διεθνή και δίνει και μια δάδα στους έξω.

Αν όλα αυτά τα περιμέναμε να γίνουν από επαγγελματίες Δημοσιογράφους τότε πιθανόν θα είχαμε Τανκς και λοκατζήδες στην Ομόνοια.

πηγή για τα στοιχεία ήταν ο typhoon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...