Π.Παναγόπουλος:"Δεν έχω αισθήματα εκδίκησης για κανέναν!"

"Εύχομαι τα χρήματα αυτά να τους χρησιμέψουν για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να σταματήσουν την παραβατικότητα και να είναι χρήσιμοι για την κοινωνία".
Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος, που δεν έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην δίκη του λεγόμενου νέου "συνδικάτου του εγκλήματος", τόνισε στην κατάθεσή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι "δεν έχω αισθήματα εκδίκησης για κανέναν" από τους απαγωγείς του, τους οποίους δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει.
Όπως κατέθεσε από την αρχή, το πρωί της 12ης Ιανουαρίου 2009 μέχρι και την τελευταία στιγμή, στις 20 Ιανουαρίου οι άνθρωποι που τον κρατούσαν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. "Ήταν για μένα 3 σκιές".Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι αμέσως μόλις τον έβαλαν στο βαν, οι απαγωγείς του, του είπαν ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του και ότι ζητούν 40 εκατομμύρια ευρώ. Στον χώρο που τον κρατούσαν άρχισαν οι διαπραγμετεύσεις και, όπως είπε ο μάρτυρας, κάποια στιγμή είχαν κανονίσει να πάρουν 20 εκατομμύρια ευρώ για να τον απελευθερώσουν.
Η "τιμή' όμως, συνέχισε ο κ. Παναγόπουλος, ανέβηκε για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβε, δύο μέρες πριν την απελευθέρωση του στις 20 Ιανουαρίου. Σε ερώτηση του Εισαγγελέα για το πού οφείλεται η αλλαγή του ποσού, ο κ.Παναγόπουλος απάντησε ότι προφανώς "ήταν μία επιχειρηματική πρωτοβουλία των απαγωγέων να ανέβουν δέκα εκατομμύρια". Αργότερα, ο Απόστολος Πετράκης, είπε στον μάρτυρα πως το ποσό ανέβηκε γιατί η σύζυγος του εφοπλιστή σε συνομιλία που είχαν, του είπε πως έχει μαζέψει τα 30 εκατομμύρια.
Ο Πετράκης και ενώπιον του εφοπλιστή ανέλαβε την ευθύνη για την σύλληψη, τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της απαγωγής και υποστήριξε ότι οι συγκατηγορούμενοι του -που τους αποδίδεται η ηθική αυτουργία- Παναγιώτης Βλαστός και Γιάννης Σκαφτούρος δεν έχουν απολύτως καμία σχέση. Ο Σκαφτούρος ρώτησε τον εφοπλιστή πώς θα μπορούσε να κάνει απαγωγή ενώ ήταν έγκλειστος για να λάβει από τον μάρτυρα την απάντηση "Δεν έχω κάνει ποτέ απαγωγή, δεν μπορώ να ξέρω..Μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχω κάνει απαγωγή".
Και ο φερόμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής και "αρχηγός" του "συνδικάτου" Παναγιώτης Βλαστός δήλωσε στον κ. Παναγόπουλο πως δεν έχει καμία ανάμειξη στην απαγωγή του και ότι το μόνο που έκανε ήταν πάρει κάποια χρήματα από τα λύτρα για να "τα ξεπλύνει". "Ευχαριστώ που μου το διευκρινίζετε" ήταν η απάντηση του μάρτυρα. Ο Βλαστός εκνευρίστηκε όταν η πρόεδρος του ζήτησε να καθίσει και είπε πως δικάζεται για όλα "ως εγκέφαλος" και ότι δεν τον νοιάζει να καταδικαστεί άλλα 300 χρόνια αλλά "θέλω να δικαστώ δίκαια και δεν το βλέπω".
Λίγη ώρα αργότερα, ο Βλαστός, με εντολή της προέδρου, απομακρύνθηκε από την αίθουσα γιατί παρενέβη σε διάλογο που είχε ο Πετράκης με τον εφοπλιστή για τα λύτρα. Ο κ.Παναγόπουλος είπε στον Πετράκη, που είχε αναφερθεί στα λύτρα, ότι δεν έχουν παρά να του τα επιστρέψουν. Ο Πετράκης άρχισε να λέει πως "τα λύτρα δεν εξαρτάται μόνο από εμένα...".
Ο Βλαστός εκνευρισμένος τον διέκοψε λέγοντας "αν επιστρέψει τα λύτρα θα αθωωθώ εγώ; παραδωσέ τα ρε παιδί μου (προς τον Πετράκη) να τελειώνουμε και εμείς!" Προς το τέλος της κατάθεσης του εφοπλιστή, ζήτησε τον λόγο ο εκ των κατηγορουμένων Χαράλαμπος Μουστάκας, που νωρίτερα παραδέχθηκε ότι ήταν ένας εκ των τριών που κρατούσαν τον απαχθέντα και είπε: "Κύριε Παναγόπουλε ευχαριστώ για τις ευχές σας. Η μεγαλιώδης στάση σας μου έδωσε ένα μάθημα ζωής". Ο μάρτυρας του απάντησε "Σας εύχομαι ό,τι καλό. Την διάθεση την έχετε". Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, οπότε και αναμένεται να καταθέσει η σύζυγος του εφοπλιστή κα Κατερίνα Παναγοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...