Έρευνα για τις καταγγελίες μετανάστη σε βάρος αστυνομικών

Διαταγή για διενέργεια διοικητικής εξέτασης έδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών σχετικά με τις καταγγελίες οικονομικού μετανάστη από το Αφγανιστάν ότι κακοποιήθηκε από αστυνομικούς στο Α.Τ. Περιστερίου.

Παράλληλα η ΓΑΔΑ εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει τη δική της εκδοχή για την υπόθεση.
Σε αυτό αναφέρονται τα εξής:



  • Την 16-11-2010 και ώρα 13:35 ο ανωτέρω προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιλίου, μαζί με το ανήλικο παιδί του, 2 ετών περίπου, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία, στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, για άτομο που επαιτεί έξω από κατάστημα Super Market.
  • Στο Αστυνομικό Τμήμα παρέμεινε για είκοσι-πέντε λεπτά περίπου και αποχώρησε την 14:00 ώρα, αφού ήταν ήδη γνωστός, από προηγούμενες καταγγελίες, για παρόμοια περιστατικά (επαιτεία).
  • Κατά το χρόνο της παραμονής του στο Τμήμα παρέμεινε στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, μαζί με πολίτη ο οποίος βρισκόταν εκεί για λήψη κατάθεσης.
  • Το διάστημα που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα ο μετανάστης, δεν κατήγγειλε βίαιη συμπεριφορά σε βάρος του, από αστυνομικούς ή ιδιώτες, ούτε ζήτησε την υποβολή έγκλησης.
  • Προ της αποχώρησής του, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις προσαγωγής του, προσφέρθηκαν στον ίδιο και στο ανήλικο παιδί του τρόφιμα, που κατανάλωσαν επιτόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...