Από τις Σέρρες στην Αθήνα και από εκεί σε όλο τον κόσμο

Στην πλατεία Συντάγματος διαφημίζουν αυτές τις ημέρες τα προϊόντα τους οι άνθρωποι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να κάνουν εξαγωγές των αγαθών που παράγουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Μπουγάτσα για ρεκόρ Γκίνες!

Όλα ξεκίνησαν το 2008, όταν οι Σερραίοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μπουγάτσα 22 μέτρων, με σκοπό να κάνουν γνωστή την αυθεντική σερραϊκή μπουγάτσα σε ολόκληρο τον κόσμο. Το εντυπωσιακό επίτευγμά τους μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες και σήμερα, δύο χρόνια μετά, το παραδοσιακό Σερραϊκό έδεσμα εξάγεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, ενώ το τελευταίο διάστημα γίνεται προσπάθεια να φθάσει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό, όμως, δεν είναι το μοναδικό επίτευγμά τους, αφού έκτοτε τα ρεκόρ Γκίνες διαδέχονται το ένα το άλλο. Την επόμενη κιόλας χρονιά, το 2009, κατάφεραν και έφτιαξαν τα περισσότερα μπιφτέκια από βουβαλίσιο κιμά, κερδίζονταν ένα ακόμη βραβείο Γκίνες και φέτος δημιούργησαν το μεγαλύτερο ρυζόγαλο στον κόσμο. Το βραβείο ήταν και πάλι δικό τους! Και όπως λένε … έπεται συνέχεια, αφού οι ιδέες για νέες προκλήσεις δεν σταματούν ποτέ.

Εσείς που θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικές και πάνω απ’ όλα αυθεντικές σερραϊκές γεύσεις και να γευθείτε μερικά από τα ωραιότερα και ακριβότερα βορειοελλαδίτικα κρασιά, δεν έχετε παρά να κάνετε μια βόλτα από την πλατεία Συντάγματος, όπου σας περιμένουν οι άνθρωποι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...