Εισαγγελική παραγγελία να τοποθετηθούν σε όλη τη χώρα εισαγγελείς για το περιβάλλον, τα δάση και τα εργατικά ατυχήματα

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης παρήγγειλε στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών να οριστούν στις περιφέρειες της χώρας εισαγγελείς για την προστασία του περιβάλλοντος και των δασών, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων.Παράλληλα, οι εισαγγελείς οφείλουν να παραγγείλουν στους δασάρχες να συστήσουν στους δασικούς υπαλλήλους να εποπτεύουν και να επιτηρούν τις δασικές εκτάσεις. Ακόμη, οι δασοφύλακες μόλις αντιληφθούν την έναρξη κατασκευής αυθαιρέτων ή την καταπάτηση δημόσιας έκτασης ή έκτασης των ΟΤΑ να προβαίνουν σε καταμήνυση των ιδιοκτητών και να οδηγούν τους υπεύθυνους στο αυτόφωρο. Επίσης, οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει να προβαίνουν στην «κατάσχεση των μέσων τέλεσης του εγκλήματος». Για το σκοπό αυτό οι δασικοί υπάλληλοι πρέπει να συνεργάζονται με αστυνομικές, πολεοδομικές και άλλες αρμόδιες αρχές.
Εξάλλου, εισαγγελείς οφείλουν να ανακοινώνουν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης τα παραπεμπτικά βουλεύματα για παραβάσεις της περιβαλλοντολογικής νομοθεσίας, καθώς σύμφωνα με την νομοθεσία έχει το δικαίωμα να παρίσταται στις δίκες ως πολιτική αγωγή.
Ο Παπαδάκης αναφέρει τέλος ότι σε όλες τις εισαγγελικές περιφέρειες πρέπει να οριστούν εισαγγελείς αρμόδιοι για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, καθώς ο αριθμός των εργατικών ατυχημάτων τα τελευταία χρόνια είναι πολύ μεγάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...