Που το πάει ο Ψωμιάδης;

Γιώργος Αρκουλής
Που το πάει ο ηγέτης της Καβάλας Χρυσόστομος-Μάκης-Ψωμιάδης; Ο άνθρωπος αυτός, εξαιρετικά «λαρτζ» στις κινήσεις του όταν βάζει στόχους, ιδού που έχει φέρει την συμπαθητική μακεδονική ομάδα στην τρίτη θέση του πίνακα και αν δεν… ξεφουσκώσει, δεν θέλει πολύ να σημαδέψει συμμετοχή στο προσεχές Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.


Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον άλλοτε πρόεδρο της ΑΕΚ (εκείνα τα πονηρά χρόνια με Ντέμη στο τερέν και πλήθος παρατρεχάμενων στο ΔΣ), όχι όμως για την έλλειψη σοβαρότητάς του στην γενέτειρά του πόλη της Καβάλας. Αν και απίστευτα τσιγκούνης (όπως ακούγεται στην πιάτσα), κατέθεσε σε μετρητό 100 χιλιάδες ευρώ για νίκη επί της ΑΕΚ. Ήταν γι’ αυτόν και την… φαμίλια του υπόθεση πρεστίζ να νικήσει-όπως πέρυσι- την ομάδα που αγαπάει!

Εντελώς συμπτωματικά, με το που ακούστηκε (!) ότι ο Μάκης Ψωμιάδης θέλει να ελέγξει τον Πανιώνιο, η ιστορική ομάδα πήγε στο «Αλκαζάρ» και μολονότι εξαιρετικά ελλιπής, νίκησε την Λάρισα! Το αν ο Τσακίρης θα δώσει πριμ στους ποδοσφαιριστές θεωρείται απίθανο. Το τελευταίο μπόνους, ο μεγαλομέτοχος της Νέας Σμύρνης το είχε καταθέσει πριν (!) τον άτυχο αγώνα με τον Ατρόμητο δηλώνοντας: «Αυτά τα εικοσιπέντε χιλιάρικα θα τα μοιραστείτε είτε νικήσετε είτε χάσετε»!!!

Ο Ψωμιάδης, αν καταφέρει να αποκτήσει-από τον επόμενο μήνα-τον έλεγχο του Πανιωνίου (κάτι που ξορκίζει πρώτα ο Μπέος και ακολούθως οι φλύαροι μαχητές της «φάρμας των πανθήρων»...) θα γίνει αυτόματα ένας εξαιρετικά υπολογίσιμος παράγων στην Σούπερ Λιγκ, άσχετα αν ο ίδιος δεν εμφανιστεί επισήμως στα πράγματα. Με τον Πανιώνιο, βεβαίως, να μένει στην κατηγορία με άνεση, έστω και αν χρειαστεί να ξοδευτούν χρήματα για αγορά ικανών ποδοσφαιριστών, ή πρόσληψη προπονητή με περγαμηνές από την Ευρώπη (παράδειγμα η εμφάνιση του Πολωνού Κάσπερτσακ στην Καβάλα).

Κατά τα άλλα, η 11η ημέρα του πρωταθλήματος έδειξε έναν φορμαρισμένο Ολυμπιακό, 72 ώρες πριν το… δεύτερο ημίχρονο με τον Εργοτέλη, έναν Παναθηναϊκό μαντάρα στην άμυνα (όχι όμως χειρότερο από εκείνη του Ηρακλή) και έναν Άρη αποφασισμένο να επανέλθει στις νίκες. Η Ξάνθη σημείωσε την διαφεύγουσα νίκη της, δίνοντας πλέον άγρια ομορφιά στις επτά τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...