Συνελήφθη ο "μεγαλονονός" Αντόνιο Ιόβινε στην Ιταλία!

Την ικανοποίησή του, για τη σύλληψη, αργά χθες το απόγευμα, του "μεγαλονονού" Αντόνιο Ιόβινε, εξέφρασε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι, κάνοντας λόγο για «επιτυχή καταπολέμηση της μαφίας που βασίζεται σε συγκεκριμένες πράξεις».Φυγόδικος και καταζητούμενος από το 1996, ο 46χρονος Αντόνιο Ιόβινε κρυβόταν σε μονοκατοικία, στην περιοχή Καζάλ ντι Πρόντσιπε, λίγο έξω από τη Νάπολη. Θεωρείται ένας από τους κύριους «εγκεφάλους» της «μαφιόζικης φατρίας» των Καζαλέζι, που κρατά στα χέρια της μεγάλο μέρος του εμπορίου ναρκωτικών, των παράνομων εργολαβιών και της ταφής τοξικών απορριμμάτων, στον ιταλικό Νότο, αλλά και στις πλούσιες παραγωγικές περιφέρειες της χώρας. Η προσαγωγή του Αντόνιο Ιόβινε στη αστυνομική διεύθυνση της Νάπολης, χαιρετήθηκε με χειροκροτήματα και μεγάλο ενθουσιασμό, από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί έξω από το αστυνομικό μέγαρο. Η σύλληψη του 46χρονου, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, κατέστη δυνατή, χάρη στη συνεχή παρακολούθηση των κινήσεων των συγγενικών προσώπων του, και κυρίως της συζύγου του, με την οποία κατάφερνε να συναντηθεί αρκετά σπάνια. Βασικής σημασίας ήταν, επίσης, οι παρακολουθήσεις και καταγραφές των τηλεφωνικών διαλόγων, από δεκάδες κινητά. Ο Αντόνιο Ιόβινε, προσπάθησε να το σκάσει, χρησιμοποιώντας μια μικρή εσωτερική πόρτα που οδηγούσε στην ταράτσα της μονοκατοικίας όπου ζούσε, αλλά, τη στιγμή της σύλληψης, όταν βρήκε μπροστά του τους αστυνομικούς, δεν προέβαλε καμία αντίσταση.
«Περίμενα αυτή τη στιγμή εδώ και δεκατέσσερα χρόνια», δήλωσε, με ικανοποίηση ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Ρομπέρτο Σαβιάνο, που στο βιβλίο του -ρεκόρ πωλήσεων-, «Γόμορρα», αναλύει τους μηχανισμούς εξουσίας και τους κανόνες ζωής και δράσης της μαφιόζικης οικογένειας των Καζαλέζι. Οι υπουργοί Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι και Δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, θα μεταβούν σήμερα στη Νάπολη για να συγχαρούν τον διευθυντή της αστυνομίας και τους άνδρες του, για την επιτυχή αυτή επιχείρηση. «Ο κλοιός, πλέον, σφίγγει. Επόμενος στόχος μας, η σύλληψη των άλλων δύο πασίγνωστων καταζητούμενων: των νονών, Ματέο Μεσσίνα Ντενάρο και Μικέλε Τζαγκαρία», δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαρόνι.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...