Τίμησαν τους πεσόντες πυροσβέστες



Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες πυροσβέστες τελέστηκε χθες στο Ηρώο Πεσόντων Πυροσβεστών που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, καθώς και εκπροσώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, κομμάτων, τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η 12η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα μνήμης πεσόντων πυροσβεστών», καθώς στις 12 Νοεμβρίου 1942 καταγράφηκε για πρώτη φορά θάνατος πυροσβεστικού υπαλλήλου. Τότε, ο δόκιμος πυροσβέστης Β΄ τάξεως, Κώστας Πούλιος, σκοτώθηκε κατά την προσπάθεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διώροφο οίκημα στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πράξη πατριωτισμού, πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης η διακινδύνευση της ζωής για την προστασία της εθνικής μας κληρονομιάς, του δασικού μας πλούτου, του φυσικού περιβάλλοντος και των περιουσιών των πολιτών και αυτό κάνουν οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Στυλιανός Στεφανίδης, τόνισε ότι είναι καθήκον να θυμόμαστε τις πράξεις αυτοθυσίας και ότι ο πυροσβέστης λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί με αυταπάρνηση, να υπερβαίνει τον εαυτό του για να σώζει ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...