Βλέπουν σύνδεση των Πυρήνων με την Σέχτα Επαναστατών


Με έρευνες σε περισσότερα από δέκα σπίτια στην Αττική, προσέγγιση και πολλές φορές προσαγωγές νεαρών από την ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου και εξακρίβωση κάθε πληροφορίας που φθάνει από τα τηλέφωνα, προσπαθούν οι αστυνομικοί να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης που από το μεσημέρι της Δευτέρας έχει γίνει είδηση σε όλα τα ΜΜΕ της Ευρώπης.

Εν αναμονή μάλιστα των αποτελεσμάτων της βαλλιστικής για το εάν τα δύο Glock που κουβαλούσαν πάνω τους οι δύο συλληφθέντες του Παγκρατίου έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ενέργειες (έχει διαπιστωθεί μόνο ότι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις της Σέχτας Επαναστατών) αλλά και κάποιων αποτελεσμάτων από τις εργαστηριακές έρευνες σε ευρήματα βόμβες, οι αστυνομικοί εντείνουν τις προσπάθειες τους για τον εντοπισμό και της γιάφκας – οπλοστάσιο της οργάνωσης.

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τρεις ομάδες, αποτελούμενες από δύο άτομα η καθεμία, διασπαρμένες σε βόρεια προάστια, κέντρο της Αθήνας και Πειραιά, έστειλαν τουλάχιστον δέκα πακέτα – βόμβες και εκτιμάται ότι ενδεχομένως στις ομάδες αυτές να συμμετείχαν και κάποιοι από τους καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Για το λόγο αυτό, μετά από 14 μήνες δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ονόματα των καταζητουμένων σε μια ύστατη προσπάθεια της Αστυνομίας να συγκεντρώσουν στοιχεία και να πάρουν πληροφορίες από πολίτες – αυτόπτες μάρτυρες.

«Εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιου είδους επικοινωνία μεταξύ της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και της «Σέχτας Επαναστατών».

Για το λόγο αυτό, ψάχνουμε τη διαδρομή των δύο όπλων που βρέθηκαν στα χέρια των νεαρών συλληφθέντων αλλά και τα σπίτια στα οποία έβρισκαν καταφύγιο οι πέντε καταζητούμενοι» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Δεν έχει εξακριβωθεί πόσους επιχειρησιακούς πυρήνες διαθέτει η συγκεκριμένη οργάνωση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για αυτό και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο νέων βομβιστικών επιθέσεων».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...