Αυστριακός Υπουργός Οικονομικών:"Δεν θα εγκρίνουμε την δοση του Δεκεμβρίου προς την Ελλάδα"!

- Κατηγορεί την χώρα μας οτι δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο επίπεδο της φορολογίας
- Λίγη ώρα αργότερα όμως μετά από παρέμβαση Παπακωνσταντίνου ανασκεύασε τις δηλώσεις του
- Η δήλωση αυτή γίνεται μια ημέρα μετά την επίθεση Παπανδρέου στη Μέρκελ
- Γερμανός υπουργός Οικονομικών: Η Ε.Ε. δεν μπορεί να πετά συνέχεια χρήματα από το ελικόπτερο
Αρχισαν τα όργανα! Ούτε 24 ώρες δεν πρόλαβαν να συμπληρωθούν από την επίθεση που εξεπέλυσε στην γερμανίδα καγκελάριο ο έλληνας πρωθυπουργός και οι αυστριακοί μας απειλούν οτι δεν θα συνεισφέρουν στην δόση του Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αυστριακοί αποτελούν δορυφόρο της Γερμανίας και άρα δρουν κατά εντολή της γερμανίδας καγκελαρίου, η οποία μέσω των αυστριακών "παίρνει το αίμα της πίσω" για τη επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο έλληνας πρωθυπουργός.

"Η Ελλάδα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της", δήλωσε σήμερα ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ, σημειώνοντας ότι η Αυστρία μπορεί να μην καταβάλει το μερίδιό της στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα το Δεκέμβριο. "Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, η Ελλάδα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της στο επίπεδο της φορολογίας", προσέθεσε ο Πρελ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο APA.

Η Βιένη απειλεί κατά συνέπεια να μην καταβάλει το μερίδιό της των 190 εκατομμυρίων ευρώ στη βοήθεια για το Δεκέμβριο. «Η κατάσταση των δεδομένων που έχουμε δεν μας δίνει κανέναν λόγο για να εγκρίνουμε τη δόση του Δεκεμβρίου», σημείωσε.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «θα εκφραστεί πολύ επικριτικά» για το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες. Ωστοσο, στις Βρυξέλλες τελικά ύστερα από ασφυκτικές πιέσεις ο αυστριακός ανασκεύασε τις δηλώσεις του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό συνέβαλε και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος του ζήτησε άμεσα εξηγήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την Ελλάδα, λίγο πριν την έναρξη του Συμβουλίου Eurogroup στις Βρυξέλλες απάντησε ότι η Αυστρία είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκταμίευση των 190 εκ. ευρώ προς την Ελλάδα εφόσον η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Η δήλωση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη δήλωση ότι η Αυστρία βάζει στοπ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Χτύπημα και από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί "να ρίχνει χρήματα από τα ελικόπτερα" για να υποστηρίξει τα κράτη που αντιμετωπίζουν δημοσιονομική κρίση, τα οποία οφείλουν να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομίας την ώρα που η ευρωζώνη κλονίζεται από τις δυσκολίες της Ιρλανδίας.

"Δεν μπορούμε απλώς να ρίχνουμε χρήματα από τα ελικόπτερα (...) Πρέπει να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στο κράτος", δήλωσε ο Ράινερ Μπρούντερλε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη. Σε ερώτηση που του έγινε για την Ιρλανδία, ο Μπρούντερλε σημείωσε ότι εναπόκειται "στην ιρλανδική κυβέρνηση να ζητήσει μια υποστήριξη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ή από ευρωπαϊκά ταμεία".

Ωστόσο ο υπουργός επέμεινε στο γεγονός ότι οι οικονομίες που αντιμετωπίζουν σοβαρές δημοσιονομικές κρίσεις, όπως η Ιρλανδία ή η Ελλάδα, θα πρέπει να αρχίσουν μεταρρυθμίσεις για να μειώσουν τα ελλείμματά τους "κατά τρόπο που να μην χρειάζεται πλέον να ζητάνε βοήθεια". Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να βρει "τον τρόπο να έχει τις εγγυήσεις για μια βιώσιμη λύση" για να δοθεί τέλος σε αυτού του είδους τις κρίσεις, κατέληξε.


Πηγή:Newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...