Εκατοντάδες καταγγελίες για παιδική κακοποίηση



Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση (19 Νοεμβρίου) και την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανακοίνωσε ότι το τελευταίο δεκάμηνο του 2010 (Ιανουάριος- Οκτώβριος 2010) έχει δεχθεί 383 καταγγελίες που αφορούσαν στην κακοποίηση ή παραμέληση 770 συνολικά παιδιών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της γραμμής, τα μεγαλύτερα ποσοστά (48%) παιδικής κακοποίησης αφορούσαν παραμέληση παιδιών, και άσκηση σωματικής βίας - σωματική κακοποίηση (44%). Ακολούθησαν η σεξουαλική κακοποίηση παιδιού (3%), η εξώθηση σε επαιτεία (3%), η ψυχολογική - συναισθηματική κακοποίηση (2%) και η παραμέληση - εγκατάλειψη (1%).

Επιπλέον, η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων καταδεικνύει, ως θύτη, σε ποσοστό 39% και τους δύο γονείς, σε ποσοστό 38% μόνον τη μητέρα, σε ποσοστό 17% τον πατέρα και σε 6% αφορά άλλο πρόσωπο.

Τα τραύματα της παιδικής κακοποίησης συνοδεύουν τα θύματα και κατά την ενήλικη ζωή τους. Για τον λόγο αυτό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνιστά την κινητοποίηση και την άμεση αντίδραση όλων μας και προτρέπει στην κλήση της Εθνικής Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 1056 για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με κάποιο παιδί, που κινδυνεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...