Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την διαιτησία


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε την Πέμπτη το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Διαδικασία επίλυσης συλλογικών διαφορών».
H διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2010. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της διαβούλευσης, το σχέδιο νόμου επιδιώκει, με βάση την πολύτιμη εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα 18 έτη λειτουργίας του θεσμού, να δημιουργήσει σύγχρονο και αποτελεσματικό πλαίσιο επίλυσης συλλογικών διαφορών. Βασικά χαρακτηριστικά της προτεινόμενης ρύθμισης είναι η εξισορρόπηση του δικαιώματος εργοδοτών και εργαζομένων να προσφεύγουν στη Μεσολάβηση και Διαιτησία, η ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων στη διοίκηση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), και η προώθηση των αρχών της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας και της αμεροληψίας στη διαδικασία Μεσολάβησης και Διαιτησίας. Επισημαίνεται, τέλος, ότι «η υλοποίηση της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας αποτελεί δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας με την ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...