Αναταράξεις στο ΛΑΟΣ από το εκλογικό αποτέλεσμα



«Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας» είναι η αποτίμηση του Γ. Καρατζαφέρη για το εκλογικό αποτέλεσμα του ΛΑΟΣ.

Παρά ταύτα, στο επιτελείο του επικρατεί κατήφεια για το χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό του Αδ. Γεωργιάδη στην Αττική, το οποίο κινείται γύρω στο 6-7% και το αντίστοιχο του Κ.Βελόπουλου στην Κεντρική Μακεδονία.



Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα υπάρξουν αναταράξεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας με τον Μάκη Βορίδη να σέρνει το χορό: όπως είναι γνωστό, ο βουλευτής επιθυμούσε διακαώς να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος για την περιφέρεια Αττικής, αλλά ο κ.Καρατζαφέρης δεν του το έδωσε «για να τον προστατεύσει», όπως είχε πει, επικαλούμενος το ακροδεξιό παρελθόν του κ. Βορίδη.

Αποτελούσε ωστόσο κοινό μυστικό ότι δεν ήθελε να τον ενισχύσει με ένα (πιθανολογούμενο) διψήφιο ποσοστό, καθώς φοβάται ότι ο βουλευτής του έχει άλλες βλέψεις – άλλοι εκτιμούν ότι θα ιδρύσει δικό του φορέα, άλλοι ότι φλερτάρει με τη ΝΔ και άλλοι ότι συνομιλεί με την κ. Μπακογιάννη εν όψει ίδρυσης του δικού της κόμματος – η οποία, μάλιστα, φέρεται να είχε επικοινωνήσει με τον κ.Καρατζαφέρη στις αρχές φθινοπώρου για να τον ενθαρρύνει να δώσει το χρίσμα στον κ.Βορίδη.

Ο ίδιος πάντως είχε σπεύσει προ δύο εβδομάδων να βάλει ψηλά τον πήχυ του αποτελέσματος του ΛΑΟΣ στο Λεκανοπέδιο, ώστε να μεγιστοποιήσει την ήττα του κ. Γεωργιάδη...

Υπό τη σκιά του αποτελέσματος, πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης επιχείρησε άλλο ένα «άνοιγμα» προς τον Α.Σαμαρά (σ.σ. τακτική που εγκαινίασε πριν από τρεις εβδομάδες υπό τη σκιά των δημοσκοπήσεων) λέγοντας πως όπου υπήρχε συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά και αναδεικνύοντας τον κίνδυνο ανόδου του ΚΚΕ.
Απέφυγε όμως να αναφερθεί στο τι συνέβη… όπου το ΛΑΟΣ συνεργάσθηκε με το ΠΑΣΟΚ, όπως στην υποψηφιότητα Τατούλη στην Πελοπόννησο…

Δεν παρέλειψε, πάντως, να ταχθεί – εκ νέου – υπέρ της σύστασης μιας οικουμενικής κυβέρνησης, επικαλούμενος και τη φράση του πρωθυπουργού χθες («απευθύνομαι σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις»).

capital.gr 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...