Δεν υπάρχει κίνδυνος από την πετρελαιοκηλίδα



Ρύπανση εκτάσεως περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων προκλήθηκε από το χθεσινό ναυάγιο του φορτηγού πλοίου «CHRISTINE» σημαίας Τόγκο στη θαλάσσια περιοχή Μύρτος της Κεφαλονιάς. Στελέχη του Λιμεναρχείου εκτιμούν ότι η περιοχή δεν διατρέχει κίνδυνο από τη ρύπανση, καθώς διαπίστωσαν ότι πρόκειται για αυτοδιαλυόμενα πετρελαιοειδή.

Στον χώρο του συμβάντος έχουν ποντιστεί πλωτά φράγματα και απορροφητικά υλικά για την πρόληψη πιθανής διαρροής ρυπογόνων ουσιών από το ναυάγιο. Στο μεταξύ, οι έξι Ουκρανοί ναυτικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Λιμεναρχείο του Φισκάρδου και δήλωσαν ότι είναι το πλήρωμα του φορτηγού πλοίου, που κατά δήλωσή τους βυθίστηκε το πρωί της Πέμπτης, λόγω ρήγματος και εισροής υδάτων, συνελήφθησαν και ζήτησαν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας Κεφαλονιάς έδωσε εντολή να συνεχιστεί η προανάκριση με την προσθήκη προανακριτικού υλικού, μετά το πέρας της αυτοψίας της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή. Το «CHRISTINE» μετέφερε τρία φορτηγά και είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από το Δυρράχιο Αλβανίας με προορισμό τη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...