Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για το άσυλο!

Δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το Προεδρικό Διάταγμα που διευκολύνει την ταχύτερη εξέταση δεκάδων χιλιάδων αιτήσεων παροχής ασύλου που εκκρεμούν.Το προεδρικό διάταγμα έχει μεταβατική και προσωρινή ισχύ αφού με ειδικό νόμο που προωθείται θα δημιουργηθούν νέες μόνιμες υπηρεσίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου σε όλη τη χώρα.Το προεδρικό διάταγμα προβλέπει δυο βαθμούς εξέτασης των αιτήσεων και διάστημα μέσα στο οποίο πρέπει να εξετασθούν τους τρείς μήνες.
Πρώτος βαθμός είναι ο Γενικός Γραμματέας Δημ. Τάξης και οι αστυνομικοί διευθυντές και δεύτερος βαθμός είναι ειδικές επιτροπές που συνιστώνται και στις οποίες δεν μετέχουν ένστολοι.Οι αιτήσεις που εκκρεμούν είναι δεκάδες χιλιάδες και αναφέρονται στην τελευταία δεκαετία.
Στόχος είναι, όπως αναφέρει το Υπουργείο προστασίας του Πολίτη, να εξετασθούν όλες στους επόμενους τρεις μήνες και να πάψει η ταπεινωτική μεταχείριση αναμονής των χιλιάδων ατόμων που έχουν βρεθεί με διάφορους τρόπους στη χώρα και ζητούν παροχή ειδικού καθεστώτος ασύλου.Το άσυλο θα χορηγηθεί στα άτομα εκείνα που πληρούν τις προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...