«Μπάχαλο» στις εκλογές


Διπλοεγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, αλλοδαποί οι οποίοι- κατά παράβαση του νόμου- έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο για το συνδυασμό των υποψηφίων περιφερειαρχών, ενώ προβλέπεται ψήφος μόνο για τους δήμαρχους και με τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε πλήρη σύγχυση… συνθέτουν την τραγελαφική κατάσταση των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται είναι αληθινό!

Πολίτης έκανε το «καθήκον» και με το παραπάνω… Συγκεκριμένα, η κάμερα της εκπομπής «Κίτρινος Τύπος» κατάγραψε καρέ-καρέ τη διαδικασία της ψηφοφορίας του πολίτη, ονόματι, Ηλία Παπαγεωργίου, ο οποίος επισκέφτηκε δύο εκλογικά τμήματα (43ο της Αγίας Παρασκευής και στο 2958ο) και ψήφισε… δύο φορές.

Όπως μας εξηγεί, το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι και στις προηγούμενες εκλογές ήταν διπλοεγγεγραμμένος. Ακόμη κι αν ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του… από τους καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών, στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοέμβριου… το όνομά του δεν είχε σβηστεί.




(Ρεπορτάζ: Γιώργος Στεργιόπουλος)

Στην περιοχή της Αναβύσσου, πολλοί αλλοδαποί προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν όχι μόνο για δήμαρχο... αλλά και για περιφερειάρχη, κάτι που δεν προβλέπεται βάσει του νόμου, ενώ οι αδαείς δικαστικοί αντιπροσώποι... μοίραζαν απλόχερα τα ψηφοδέλτια!



(Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Καρλιώτης, Σταυριανή Καραμανίδη, Αντώνης Μπιδέρης)

Επί της ουσίας, οι προναφερθείσες περιπτώσεις αποτελούν φωτεινά παραδείγματα αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος.
KANTE KLIK ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=199900&cid=4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...