Συνεργασία Ελλάδας - Ινδίας στους τομείς Έρευνας και Τεχνολογίας



Ενεργοποιήθηκε σήμερα η διμερής συνεργασία Ελλάδας-Ινδίας με την υπογραφή Πρωτοκόλλου διμερούς συνεργασίας, μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, και του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Δημοκρατίας της Ινδίας, για την περίοδο 2010 - 2013.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η συνεργασία αυτή είναι μια από τις 30 διακρατικές συνεργασίες που διατηρεί η Ελλάδα στο τομέα Έρευνας και Τεχνολογίας με χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Πρωτόκολλο, που αναφέρεται σε δέκα τομείς επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας κοινού ενδιαφέροντος, υπέγραψαν οι κκ. A.K. Sood του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Αχιλλέας Μητσός, μετά την συνάντηση της 1ης Μεικτής Επιτροπής Επιστημονικής και Τεχνολογικής Συνεργασίας- παρουσία του Πρέσβη της Ινδίας στην Αθήνα κ. Tswang Topden.

Η συνεργασία που προβλέπεται, θα υλοποιηθεί με την προκήρυξη, έγκριση και χρηματοδότηση διακεκριμένων έργων Έρευνας και Τεχνολογίας με χρηματοδότηση και από τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...