Εξάρθρωσαν σπείρα δουλεμπόρων



Το απόγευμα της Κυριακής στο 33ο χλμ της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών - Σουνίου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τ.Α. Βάρης τρείς υπήκοοι Αφγανιστάν, κατηγορούμενοι για παράβαση των νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος», «εγκληματική οργάνωση» «διευκόλυνση εξόδου παράνομου αλλοδαπού» και «μεταφορά και προώθηση παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό» και είκοσι επτά υπήκοοι Αφγανιστάν (εκ των οποίων επτά ανήλικοι) για «απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα».


Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι τρείς πρώτοι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, και προωθούσαν οικονομικούς μετανάστες, κυρίως Αφγανούς από την Ελλάδα προς την Ιταλία χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό Ι.Χ. αυτοκίνητα αλλά και ένα σκάφος. Για κάθε «κεφάλι» έπαιρναν 4.000 ευρώ από κάθε ένα. Κατασχέθηκαν: τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τρία κινητά τηλέφωνα και χρηματικό ποσό 1.122 ευρώ και 186 δολαρίων Η.Π.Α.. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...