Έντεκα μέλη καρτέλ ναρκωτικών σκοτώθηκαν από στρατιώτες στο Μεξικό

 Ο μεξικανικός στρατός σκότωσε έντεκα μέλη του καρτέλ των "Ζέτας" κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στα βορειοανατολικά της χώρας, κοντά στα σύνορα του Μεξικού με το Τέξας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.
Μια στρατιωτική περίπολος δέχτηκε πυρά την Τετάρτη στην κοινότητα Νουέβα Σιουδάδ Γκερέρο της πολιτείας Ταμαουλίπας. Οι στρατιώτες απάντησαν σκοτώνοντας ένδεκα υπόπτους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, συνελήφθησαν δύο άτομα που δήλωσαν ότι "ανήκουν στην εγκληματική οργάνωση των Ζέτας".
Οι στρατιώτες βρήκαν και κατάσχεσαν πολλά όπλα, αλεξίσφαιρα γιλέκα και έναν εκτοξευτήρα ρουκετών.Οι "Ζέτας" είναι αντίπαλοι του "καρτέλ του Κόλπου" και κατηγορούνται για τη σφαγή 72 λαθρομεταναστών, στα τέλη Αυγούστου, στην ίδια περιοχή του βορειοανατολικού Μεξικού. Πιστεύεται επίσης ότι ευθύνονται για τη δολοφονία δύο αστυνομικών και ενός δημάρχου και για
πολλές επιθέσεις με παγιδευμένα οχήματα.
Συνολικά, από τον "πόλεμο των καρτέλ" για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στο Μεξικό έχουν σκοτωθεί 28.000 άνθρωποι από το 2006. Ο πρόεδρος της χώρας, Φελίπε Καλδερόν, έχει ενισχύσει την αστυνομία και έχει κινητοποιήσει 50.000 στρατιώτες καθιστώντας "εθνική προτεραιότητα" τον πόλεμο κατά των καρτέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...