«Πανωλεθρία» Σαρκοζί από Στρος-Καν εάν στήνονταν σήμερα κάλπες στη Γαλλία

Ο διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν θα τερμάτιζε πρώτος με ποσοστό 29% στον πρώτο γύρο εάν στήνονταν σήμερα κάλπες προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ενώ στο δεύτερο γύρο κυριολεκτικά θα κατατρόπωνε τον Νικολά Σαρκοζί με ποσοστό 59% έναντι 41%, σύμφωνα με δημοσκόπηση που ινστιτούτου Ifor που δημοσιεύει την Τρίτη το περιοδικό Paris Match.

Στον πρώτο γύρο ο Ντομινίκ Στρος-Καν υπερέχει δύο ποσοστιαίες μονάδες του Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος λαμβάνει το 27% των ψήφων και προηγείται πολλών άλλων προσωπικοτήτων της γαλλικής πολιτικής σκηνής, όπως της νυν αρχηγού των Σοσιαλιστών Μαρτίν Ομπρί (22%) και της Σεγκολέν Ρουαγιάλ (18%).

Η σφυγμομέτρηση δείχνει σαφώς την κακή πορεία του Νικολά Σαρκοζί μεταξύ των δύο γύρων, αφού στο δεύτερο γύρο χάνει όχι μόνο από τον Στρος-Καν (που λαμβάνει 59%), αλλά και από την Μαρτίν Ομπρί και τον Φρανσούα Ολάντ, ενώ έρχεται ισόπαλος μόνο με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν, η θητεία του οποίου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ολοκληρώνειται το 2012, δήλωσε πρόσφατα ότι ναι μεν επηρεάζεται από τα αποτελέσματα διαφόρων σφυγμομετρήσεων υπέρ του, αλλά δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα διεκδικήσει με τους Σοσιαλιστές την προεδρία.

Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα διεξαχθούν την ανοιξη του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...