Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις στη δίκη του «Συνδικάτου του Εγκλήματος»

Την απόρριψη σχεδόν όλων των ενστάσεων που υποβλήθηκαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στη δίκη για το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος» στο οποίο αποδίδεται και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.


Σύννομη, σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ήταν και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για την καταγραφή των συνομιλιών των κατηγορουμένων η οποία, όπως είπε, έγινε για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Η πρότασή του ωστόσο, όπως και η αναφορά του ότι «οι δικαστές δεν πρέπει να είναι νομοθέτες» προκάλεσε την αντίδραση της υπεράσπισης. «Δηλαδή, το δικαστήριο δεν ελέγχει όσες νομοθετικές παρανομίες εισφέρονται κατά την προανακριτική διαδικασία;», ρώτησε ο συνήγορος του Π. Βλαστού, Φρ. Ραγκούσης.

«Άθελά του ο εισαγγελέας εντάσσεται σε πλαίσιο σκοπιμότητας κι όχι νομιμότητας. Όχι μόνο έχουν παραβιαστεί ουσιαστικά δικαιώματα των κατηγορουμένων αλλά διαστρεβλώνεται και το προς απόδειξη υλικό», πρόσθεσε ο συνήγορος των Γιάννη Σκαφτούρου και Πολυτίμης Γεωργά, Γιάννης Μαρκουλάκος ο οποίος ζήτησε να γίνει ακρόαση μέρους των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών, όπου οι κατηγορούμενοι έχουν υπόνοιες ότι «νοθεύτηκε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...