Στηρίζει Καμίνη και Μπουτάρη η Δημοκρατική Αριστερά


Την ανάγκη να υποστηριχθούν με όλες τις δυνάμεις οι υποψηφιότητες του Γιώργου Καμίνη στην Αθήνα και του Γιάννη Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης και κάλεσε «όλες τις προοδευτικές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις, να πάρουν ενεργό θέση».

«Είναι προφανές», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, «ότι η γενική θέση της ψήφου κατά συνείδηση, στη προκειμένη αυτή περίπτωση, δεν μπορεί να αρκεί. Το δίλημμα είναι μείζον. Κάθε πολιτική συλλογικότητα οφείλει να τοποθετηθεί αν την ενδιαφέρει να αλλάξει το 25ετές συντηρητικό καθεστώς εξουσίας στους δύο πρώτους δήμους της χώρας. Μπορεί το ΚΚΕ να έσπευσε να μιλήσει για λευκό - άκυρο - αποχή και για τους δύο δήμους, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το δίλημμα είναι υπαρκτό για πολλούς που επέλεξαν την κάλπη του ΚΚΕ στο πρώτο γύρο. Σε αυτούς απευθυνόμαστε».

Όσον αφορά την Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Κουβέλης είπε ότι «τα αποτελέσματα αποτελούν διαβατήριο για την είσοδο στη Βουλή, οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές».

Επιπλέον εκτίμησε ότι η χώρα έχει εισέλθει «σε παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας», κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για την εξέλιξη αυτή, ενώ έκανε ιδιαίτερη και μακρά αναφορά στην αποχή. «Η αποχή είναι ο μεγάλος νικητής των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και η οποία μαρτυρά τη βαθειά κρίση του πολιτικού συστήματος», είπε.

Κατά την εκτίμηση του κ. Κουβέλη, το υψηλό ποσοστό της αποχής συνιστά αποδοκιμασία των πολιτών στους χειρισμούς και τις συμπεριφορές των πολιτικών δυνάμεων και πρωταρχικά στις δυνάμεις του δικομματισμού, οι οποίες - και ιστορικά - κατέγραψαν το μικρότερο εκλογικό ποσοστό. «Η αποχή εκφράζει τη διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών με τα κόμματα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι «η ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος πρέπει να γίνει με όρους κοινωνίας, δηλαδή με τη συμμετοχή των πολιτών, με αταλάντευτη και σταθερή αναφορά στην επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας και της χώρας».

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι δικαιώθηκε η επιλογή του κόμματός του να προτάξει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών και σημείωσε ότι «το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην τεράστια κρίση και στα όρια της χρεοκοπίας, διαμόρφωσε για άλλη μια φορά οξεία παλαιοκομματική πόλωση, έξω και πάνω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και τροφοδότησε έτσι τα αδιέξοδα».

Υποστήριξε δε ότι οι κάλπες δεν έδωσαν πολιτική εξουσιοδότηση στην κυβερνητική πολιτική και τα άδικα μέτρα του Μνημονίου, όπως αυθαίρετα ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ούτε όμως και ευνόησαν με καθοριστικό τρόπο την τακτική και την έφοδο της ΝΔ.

Για το ΚΚΕ είπε ότι η αντιμνημονιακή εκστρατεία είχε απόδοση για το ΚΚΕ, «που διεξήγαγε μια πρωτοφανή για ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές εκστρατεία, με ενιαία ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και το οποίο συνέχιζε να απολαμβάνει την επίσης πρωτοφανή "ασυλία" εκ μέρους των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων να λέει και να προπαγανδίζει οτιδήποτε χωρίς κανένα πολιτικό αντίλογο, πέραν της απολύτως γενικής αναφοράς της ριζικής διαφωνίας μαζί του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...