Καραγκούνης: «Αυτά που έχει πετύχει η εθνική είναι θαύμα»

Εφ΄ όλης της ύλης τοποθετήθηκε, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra", ο Γιώργος Καραγκούνης.
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και της εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τους νέους ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν από τον Φερνάντο Σάντος, το "φαινόμενο" Φετφατζίδης, τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια και το παράπονο των διεθνών. Συγκεκριμένα, ο Καραγκούνης ρωτήθηκε και απάντησε:
Για τη δήλωση του Νίκου Νιόπλια περί "παλαίμαχων ποδοσφαιριστών": "Ποτέ δεν θα μιλούσα για ένα προπονητή που έφυγε πρόσφατα, θα ήταν unfair από εμένα και ποτέ δεν το έχω κάνει για κανένα στην καριέρα μου... Ο προπονητής μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά οι καλύτερες απαντήσεις δεν είναι στα λόγια, είναι μέσα στο γήπεδο και η αλήθεια είναι πάντα εκεί κι έχω μάθει έτσι στην καριέρα μου μέχρι τώρα".
Για το παράπονο των διεθνών: "Έχουμε πετύχει θαύματα, όπως το να είσαι με αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε στην 11η θέση στον κόσμο, το να είμαστε από το καλοκαίρι για έξι αγώνες αήττητοι, το να είμαστε δεύτεροι στον όμιλο και να πετυχαίνουμε όλα αυτά, σημαίνει ότι κάτι κάνουμε κι εμείς. Στην Ελλάδα ασχολούμαστε ποιος θα τσακωθεί στη Σούπερ Λίγκα και δεν ασχολούμαστε με την εθνική, που είναι υπόδειγμα με την υγεία που βγάζει, με τα νέα παιδιά που έρχονται, που είχαν όλα πολύ καλή παρουσία".
Για το ότι συνεχίζει ακόμη στην εθνική ομάδα: "Η ηλικία του καθενός φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είτε είναι 20, είτε 30 χρονών. Χθες δεν μπήκαμε τόσο καλά στο παιχνίδι, δεν είχαμε καλά τις θέσεις μας, αλλά και πάλι στο δεύτερο είχαμε κάποια πολύ καλά διαστήματα. Παίξαμε και καλό ποδόσφαιρο, βάλαμε δυο γκολ, είχαμε 4-5 σουτ πολύ καλά και θεωρώ ότι η ομάδα έχει αποκτήσει χαρακτήρα, αυτοπεποίθηση και αυτό το δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κερδίζουμε κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί έτσι χτίζεις χαρακτήρα".
Για τη φιλοσοφία του Φερνάντο Σάντος και της εθνικής: "Δυστυχώς, για τον προπονητή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είμαι της γνώμης ότι η εθνική ομάδα δεν πρέπει να είναι ούτε κλειστό κλαμπ, αλλά ούτε να είναι ανοιχτή η πόρτα και να μπαίνει οποιοσδήποτε, γιατί θα χάσει τη συνοχή της. Η εθνική ομάδα έχει αλλάξει πλέον επίπεδο και, για να φτάσεις εκεί, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σημαντικό για οποιονδήποτε... Επίσης είναι καλό και το κίνητρο που δίνεται σε φορμαρισμένους παίκτες, σε νέους παίκτες, ώστε να το εκμεταλλευτούν όλοι οι Έλληνες παίκτες και να έρθουν στην εθνική".
Για το στυλ παιχνιδιού: "Ο νέος προπονητής θέλει να περάσει μια διαφορετική φιλοσοφία στο παιχνίδι, να είμαστε πιο επιθετικοί, κι αυτό φάνηκε χθες, όπου, αν δείτε τη σύνθεση, οι αμυντικογενείς παίκτες ήταν πολύ λίγοι έως ελάχιστοι... Όλοι μας θέλουμε να παίζουμε και καλύτερο ποδόσφαιρο. Αλλά, αν εξαιρέσουμε την Ισπανία και τη Γερμανία, δεν βλέπω να παίζει φανταστικό ποδόσφαιρο καμία από τις μεγάλες εθνικές ομάδες. Δηλαδή να βλέπουμε και το μέτρο σύγκρισης, το ποιοι είμαστε και τι είμαστε, να μην πετάμε και να μην ονειροβατούμε, γιατί πάντα στο τέλος είναι κι η ουσία αυτή που μετράει".
Για τη συνέχεια της εθνικής: "Είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο, αλλά θα πρέπει να κρατήσουμε τη φιλοσοφία μας, ότι κάθε παιχνίδι είναι μια μάχη, ένας πόλεμος... Αυτή τη στιγμή έχουμε καλή ψυχολογία και μέχρι το καλοκαίρι έχουμε μόνο τα δυο παιχνίδια με τη Μάλτα, τα επίσημα. Είναι σημαντικό ότι η εθνική ομάδα είναι σε κάθε προκριματική φάση πρώτη ή δεύτερη και γι΄ αυτό έχουμε καταφέρει αυτό το θαύμα για μένα, το να είμαστε 11η χώρα στον κόσμο και η Γαλλία 21η. Αυτό δείχνει τι συνέπεια έχει η εθνική ομάδα, γιατί δεν ήταν μόνο το 2004, αλλά έχει συνέχεια από τότε και αυτό δεν το έχουν καταλάβει πολλοί. Εμείς πήγαμε μέσα στην Αυστρία, απέναντι σε μια καλή ομάδα που έχει επτά βαθμούς σε τρία ματς στον όμιλο της, και πήραμε άλλο ένα διπλό και συνεχίζουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, έχει γίνει ρουτίνα πλέον! Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε με σωστή νοοτροπία και πρέπει να την κρατήσουμε σαν κόρη οφθαλμού για την συνέχεια".
Για τον Φετφατζίδη: "Είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, αλλά οι προσδοκίες που γεμίζουν τον κόσμο πάνω απ΄ όλα με τα πρωτοσέλιδα και όλα αυτά, τον κάνουν να νομίζει ότι μπορεί να παίρνει παιχνίδια μόνος του... Είναι πολύ καλός, πρέπει να δουλέψει, έχει στοιχεία, αλλά δεν πρέπει να τους γεμίζετε με μεγαλύτερες προσδοκίες".

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...