«Πνιγμένο» στα χρέη το Παπάφειο




Με «λουκέτο» κινδυνεύει το «Παπάφειο» Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη, εξαιτίας του υπέρογκου ποσού των οφειλών του, που «αγγίζουν» τα 390.000 ευρώ.


Τα πάγια έξοδα του Ιδρύματος τελευταία καλύπτονται με μεγάλη δυσκολία καλύπτονται ενώ εκτιμάται ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει, καθώς στα τέλη του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι οι οφειλές θα ξεπεράσουν το μισό εκατ. ευρώ.

Οι προμηθευτές απειλούν με διακοπή της τροφοδοσίας, εάν δεν πληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα, ενώ είναι πολύ πιθανό οι 40 οικότροφοι να μείνουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση εξαιτίας των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, έχει δεχθεί εισηγήσεις για προσωρινή διακοπή δέχεται της λειτουργίας του, μέχρι να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την χρηματοδότησή του και ακολούθως την αποπληρωμή των χρεών.

«Η κατάσταση είναι οικτρή. Η κρατική επιχορήγηση είναι ελάχιστη μπροστά στα έξοδα που έχει το ίδρυμα. Επίσης, χρειάζεται καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών. Μπορεί να ενισχυθεί το ίδρυμα με προσωπικό και να έρθουν παιδιά από άλλα ιδρύματα να φιλοξενηθούν» ο Βησαρίων Κωνσταντούλας, νομικός σύμβουλος του ιδρύματος, ο οποίος χθες υπέβαλε εκ νέου την παραίτησή του στο δ.σ. του Παπάφειου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...