Δηλώσεις Λοβέρδου για συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κάπνισμα!

Σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης για τη νίκη στις δημοτικές εκλογές μίλησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

.Για τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι είναι ένας άνθρωπος που κέρδισε με την προσωπική του δύναμη, χωρίς να κρύβει τον εαυτό του και πρόσθεσε: «Ο Γιάννης είναι ευθύς, έχει όραμα, δεν κρύβει τον εαυτό του, δείχνει στον κόσμο αυτό που είναι. Νίκησε τις εκλογές και δίνει για την πόλη μια ευκαιρία.
 Δεν χρειάζονται μόνο πολιτικές, χρειάζονται και άνθρωποι να τρέξουν αυτές τις πολιτικές».Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων απάντησε πως δεν είναι προ των πυλών, διότι αν υπήρχε έσοδο από συγχωνεύσεις νοσοκομείων, θα φαινόταν στον προϋπολογισμό, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται. «Ούτε στη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών είπαμε κάτι, ούτε στη συνάντηση με την τρόικα είπα κάτι τέτοιο», υπογράμμισε.
Επισήμανε πως συμφώνησε με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών πως δεν μπορούν να γίνουν συγχωνεύσεις, χωρίς να είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης της χώρας, για τον οποίο έχει δώσει εντολή να είναι έτοιμος τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει, όπως είπε, ότι η όποια συζήτηση θα αρχίσει μετά τον Μάρτιο, εφόσον είναι έτοιμος ο υγειονομικός χάρτης.
Για τους στόχους που έχει θέσει ως προς τον περιορισμό των δαπανών στον τομέα της υγείας δήλωσε ότι θα τον πετύχει και μετά θα μπει στα ουσιώδη για να γίνει «από λογιστής της ασθένειας, υπουργός της Υγείας».
Σε ότι αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος τόνισε πως «η πολιτεία γελοιοποιείται με όλα αυτά που γίνονται» και υπενθύμισε ότι η Βουλή ψήφισε το νόμο, ο οποίος αλλού εφαρμόζεται, αλλού δεν εφαρμόζεται και στα κέντρα υγειονομικού ενδιαφέροντος παραβιάζεται.
Ολο αυτό το διάστημα μαζεύει εμπειρία και προς το παρόν ο νόμος παραμένει νόμος που πρέπει να εφαρμοστεί, εξήγησε και πρόσθεσε ότι την Πέμπτη θα ψηφιστεί η επέκταση της απαγόρευσης του καπνίσματος και σε αυτοκίνητα που μεταφέρουν παιδιά μέχρι 12 ετών και η απαγόρευση αυτή θα ελέγχεται από την Τροχαία.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...