Τέλη Δεκεμβρίου η καταβολή του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης στους χαμηλοσυνταξιούχους

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει ως προς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της καταβολής της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με αφορμή δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα καταβληθεί τον Ιανουάριο του 2011, διευκρινίζει, ότι η καταβολή από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς της συγκεκριμένης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει με τη σύνταξη του Ιανουαρίου, η οποία όμως καταβάλλεται από 22 Δεκεμβρίου και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Κατά συνέπεια, η καταβολή θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος το οποίο είχε αρχικά εξαγγελθεί.
Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που κυμαίνεται μεταξύ 100 - 300 ευρώ, θα καταβληθεί από κάθε ταμείο και το Δημόσιο, πλην του ΟΓΑ, για συνταξιούχους ηλικίας 60 ετών και άνω. Ειδικότερα:Το επίδομα των 300 ευρώ δικαιούνται συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.Το επίδομα των 200 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα από 7.000 μέχρι 8.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 14.500 ευρώ.
Το επίδομα των 100 ευρώ συνταξιούχοι με ατομικό εισόδημα από 8.500 μέχρι 10.500 ευρώ και οικογενειακό μέχρι 16.500 ευρώ. Το επίδομα δικαιούνται και κατηγορίες κάτω των 60 ετών, όπως χήρες που συνταξιοδοτούνται λόγω του θανάτου του συζύγου, τέκνα έως 18 και έως 24 ετών που σπουδάζουν και λαμβάνουν τη σύνταξη του θανόντος πατέρα και συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω.
Το επίδομα αυτό δεν υπόκειται σε κράτηση ούτε μπορεί να κατασχεθεί για χρέη προς το δημόσιο ή πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...