Ένταση σε συγκέντρωση μεταναστών στην πλατεία Κοτζιά

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Κοτζιά, σε συγκέντρωση μουσουλμάνων, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δημοτικοί αστυνομικοί κατέσχεσαν παπύρους που - όπως οι ίδιοι υποστήριζαν - είχαν αποσπάσματα από το Κοράνι.
Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.
Νωρίτερα, μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας στη διάρκεια ελέγχων που έκαναν, στην περιοχή, για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου άρχισαν να κατάσχουν διάφορα αντικείμενα. Ένας ιρακινός άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα ότι ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν πάπυροι με αποσπάσματα από το Κοράνι, ενώ άλλοι μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα εναντίον των δημοτικών αστυνομικών.
Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Ιρακινό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να δώσει κατάθεση για το περιστατικό και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, ενώ οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι έκαναν πορεία προς την Ομόνοια και στη συνέχεια προς την πλατεία Κοτζιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...