Μπαράζ επιθέσεων με παγιδευμένα δέματα



Τριπλή βομβιστική επίθεση κατά ξένων πρεσβειών εκτελούσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, τα δύο άτομα που συνελήφθησαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου σε γραφείο ταχυμεταφορών στο Παγκράτι.

Από την έκρηξη τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος της εταιρείας, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο με εγκαύματα στα χέρια.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η καταστροφή ενός δέματος-βόμβα με ελεγχόμενη έκρηξη στην οδό Ριζάρη.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας περίπου 25 ετών φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, έφεραν περούκες και τζόκεϊ και, σύμφωνα με την αστυνομία, κρατούσαν πιστόλια Glock των 9 mm.

Ένας εξ αυτών, αναφέρει η αστυνομία, είναι καταζητούμενος για υπόθεση σχετιζόμενη με την οργάνωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Μεταξύ των στόχων της επίθεσης ήταν οι πρεσβείες του Μεξικού και της Ολλανδίας. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δέματα περιείχαν πυρίτιδα και μπαταρίες.

Κύκλοι της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για πολύ σοβαρή υπόθεση που παραπέμπει ευθέως στην δολοφονία του υπασπιστή του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με επιστολή-βόμβα, το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο εκτιμούν ότι η ισχύς των εκρηκτικών μηχανισμών ήταν περιορισμένη και δεν μπορούσε να προκαλέσει θανάσιμο τραυματισμό.

Όλη η περιοχή του Παγκρατίου παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία, ενώ οι έλεγχοι στην περιοχή συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Αργά το μεσημέρι πληροφορίες ανέφεραν ότι έχει εντοπιστεί ύποπτη μοτοσυκλέτα και ότι η αστυνομία εξετάζει τον ρόλο 2 γυναικών που βρίσκονταν στην περιοχή.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε όλους τους δρόμους πίσω από το ξενοδοχείο Caravel, μεταξύ των οδών Ριζάρη και Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τα γεγονότα

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 11.40 το μεσημέρι ένας νεαρός παρέδωσε ένα πακέτο σε γραφείο εταιρείας ταχυμεταφορών Swift στη συμβολή των οδών Αστυδάμαντος και Β. Γεωργίου. Ο νεαρός έφυγε βιαστικά χωρίς να περιμένει την απόδειξη και, όταν η υπάλληλος που παρέλαβε το δέμα επιχείρησε να το ταξινομήσει, αυτό εξερράγη, τραυματίζοντάς την ελαφρά στα δάκτυλα.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως ανθρωποκυνηγητό βασιζόμενη κυρίως στην περιγραφή του αγνώστου που παρέδωσε το δέμα και στα πλάνα από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Λίγο αργότερα, αυτός εντοπίστηκε από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην οδό Ριζάρη συνοδευόμενος από ένα δεύτερο άτομο. Κοντά σε στάση λεωφορείου οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ύποπτο δέμα, το οποίο απεδείχθη επίσης παγιδευμένο.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, ο ένας δήλωσε ότι είναι «πολιτικός κρατούμενος» και αρνήθηκε να μιλήσει ή να δώσει τα στοιχεία του, ενώ για ο δεύτερος φέρεται να είπε:

«Πρόσεχε γιατί το πακέτο είναι παγιδευμένο. Μην το ανοίγεις γιατί θα γίνει έκρηξη» λένε οι αστυνομικοί ότι τους προειδοποίησε ένας εκ των συλληφθέντων.

Όπως αποδείχθηκε, ένα τρίτο πακέτο-βόμβα είχε ταχυδρομηθεί από γραφείο της εταιρείας ACS επί της οδού Σπύρου Μερκούρη 32, το οποίο είχε σαν παραλήπτη την πρεσβεία της Ολλανδίας.

Υπάλληλος του καταστήματος, μιλώντας στη zougla.gr, αναφέρει ότι «ένας κύριος που φορούσε γυαλιά ηλίου και μιλούσε ελληνικά, παρέδωσε ένα δέμα με προορισμό την Ολλανδία και έφυγε βιαστικά χωρίς να ζητήσει απόδειξη». Όπως υποστηρίζει ο υπάλληλος, ο άνδρας ήταν εμφανώς μεταμφιεσμένος και συμπληρώνει ότι αντελήφθη ότι αυτός φορούσε περούκα.

Και τα δύο παγιδευμένα δέματα εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ερευνάται τυχόν ύπαρξη και άλλων παγιδευμένων πακέτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...