Λύμπε: «Θέμα νοοτροπίας»!

Τι είπε στην «Αθλητική Κυριακή»

Μιλώντας στην «Αθλητική Κυριακή» ο Νίκος Λυμπερόπουλος αναφέρθηκε στην ΑΕΚ, εκθείασε τον Ισμαέλ Μπλάνκο και ανάμεσα σε Σισέ-Μιραλάς επέλεξε τον... δεύτερο!
Ακολουθούν αναλυτικά όσα είπε ο άσος της Ένωσης. Για τον Μπλάνκο αλλά και τους Σισέ, Μιραλάς: «Ο Μπλάνκο είναι ένας εξαιρ ετικός παίκτης, ένας χαρισματικός σκόρερ καθώς είναι πάντα εκεί που πρέπει. Πολύ καλοί είναι και οι Μιραλάς και Σισέ. Ο Σισέ είναι σκόρερ, ο Μιραλάς πιο πολυσύνθετος και ένας προπονητής ανάμεσα στους δύο θεωρώ ότι θα επέλεγε τον Μιραλάς. Για το ποια είναι τα πιο σημαντικά γκολ στην καριέρα του: «Τα πιο σημαντικά γκολ που έχω πετύχει, είναι αυτά που έχω πετύχει με τη φανέλα της Εθνικής. Σημαίνουν πολλά για μένα και για τον καθένα.
Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να πει ότι έχει πετύχει στο ποδόσφαιρο όταν φοράει τη φανέλα με το Εθνόσημο». Για το αν μπορεί να φτιάξει το ελληνικό πρωτάθλημα και να γίνει ισάξιο με αυτά του εξωτερικού: «Έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε κάτι καλό σε συλλογικό επίπεδο. Μόνο που θα πρέπει να σβήσουμε τα πάντα και να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Χρειαζόμαστε υποδομές, χρειαζόμαστε Ακαδημίες. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό εδώ».
Για το γεγονός ότι δεν έχει πάρει κάποιο τίτλο: «Παίζει σημαντικό ρόλο και η τύχη. Μπορεί να μην κατέκτησα κάποιον τίτλο, αλλά δεν με πειράζει. Εκεί που μπορώ να πω πως «στεναχωρήθηκα» ήταν το 2004 με την Εθνική. Χάρηκα όμως γιατί το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα ομαδικό. Είμαι ευχαριστημένος από την καριέρα μου. Έχω την υγεία μου, πράγμα εξίσου σημαντικό». Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τους παίκτες που έρχονται: «Πολλοί θεωρούν το ελληνικό πρωτάθλημα εύκολο. Όταν έρχονται οι ξένοι βλέπουν διαφορετικά πράγματα. Έχουν να αντιμετωπίσουν σκληρές άμυνες, έχουν να αντιμετωπίζουν τον Τύπο. Έχουμε μάθει να το γυρίζουμε εύκολα. Οι ξένοι πάνε κι αλλού για εύκολα χρήματα. Δεν έρχονται μόνο εδώ». Για τη νίκη στο ντέρμπι: «Ήταν μια νίκη γοήτρου, μας βοηθάει στην ψυχολογία. Παίζει σημαντικό ρόλο. Αλλά ως εκεί. Δεν έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας φέτος. Αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να μας κάνει να πιστέψουμε λίγο στους εαυτούς μας». Για τις μεταπτώσεις της ομάδας: «Ισχύει σε κάποια παιχνίδια. Πρέπει να αποδίδουμε στο μάξιμουμ σε όλα τα παιχνίδια. Δεν έχουμε την ποιότητα που έχουν οι άλλες ομάδες. Να ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Να παίζουμε τα παιχνίδια στο εκατό τοις εκατό.
Πιστεύω πως δεν έχουμε βάθος. Μια ομάδα που παίζει σε τρεις διοργανώσεις πρέπει να έχει βάθος. Αυτό αποδεικνύεται μιας και όταν λείπουν κάποιοι παίκτες χαλάει η εικόνα της ομάδας». Για το που οφείλονται αυτές οι μεταπτώσεις: «Είναι μάλλον θέμα νοοτροπίας. Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν αντίπαλο. Όμως δεν μπορούμε να φέρνουμε τέτοια αποτελέσματα. Πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας για να έχουμε καλά αποτελέσματα. Δεν ξέρω αν έχουμε τις δυνατότητες να παίξουμε το ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει ο Χιμένεθ».
Για το προσεχές ματς με τον Ατρόμητο: «Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος έχει την ίδια φιλοσοφία όποιον και να αντιμετωπίζει. Προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και μου αρέσει αυτό. Θα παίξει το ίδιο ποδόσφαιρο είτε παίζει με ΑΕΚ και Ολυμπιακό είτε με Κέρκυρα. Μπορεί να χάσει κάποιες φορές αλλά θα κερδίσει κιόλας. Θα έχει ατέλειες, όπως έχουν και μεγαλύτερες ομάδες από τον Ατρόμητο, χωρίς να θέλω να μειώσω την ομάδα του».
Για το πού οφείλονται οι πολλοί τραυματισμοί φέτος: «Σε εμάς πολύ μεγάλη ευθύνη για τους τραυματισμούς είχαν τα γήπεδα που κάναμε προπόνηση. Αν το βλέπατε θα συμφωνούσατε μαζί μου. Αυτός είναι ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους. Για τις υπόλοιπες ομάδες δεν μπορώ να πω. Στον ΠΑΟΚ, επειδή μιλάω με τον Χαλκιά, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει μάλλον. Έχουν αλλάξει και τρεις προπονητές... Για την ΑΕΚ ο πιο βασικός λόγος ήταν τα γήπεδα της προπόνησης. Δεν μπορείς να ξεκινάς προετοιμασία και να έχεις αλλάξει τρεις προπονητές. Πάλι ακούγεται ότι μπορεί να πάει άλλος αντί για τον Χάβο. Δεν είναι μόνο ότι αλλάζει ο προπονητής αλλά και ότι οι περισσότεροι όταν έρχονται αλλάζουν επιτελείο. Άλλοι γυμναστές, άλλη δουλειά.
 Δεν είναι για κανέναν ευχάριστο αυτό. Γνώμη μου είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει αυτό. Αυτοί που επιλέγουν προπονητή θα πρέπει να κάνουν μια προσεκτική επιλογή και να την υποστηρίξουν. Όχι απλά για ένα ή δύο χρόνια. Ας δούμε στη Γιουνάιτεντ και στην Αρσεναλ. Κάτι θα ξέρουν, κάποιο λόγο θα έχουν που στηρίζουν τόσο τους προπονητές».
Για τους Έλληνες παίκτες: «Αυτό που έβλεπα όλα τα χρόνια και βλέπω και φέτος, επειδή παρακολουθώ και τις υπόλοιπες ομάδες, είναι ότι υπάρχουν καλοί Ελληνες παίκτες που θα πρέπει να τους δώσουμε όλα τα εφόδια. Να πάμε εμείς οι ίδιοι στο αεροδρόμιο για παίκτες παγκόσμιας κλάσης που έρχονται εδώ, αλλά θα προτιμήσω έναν παίκτη που βγαίνει από τις ακαδημίες και θα δουλεύει με έναν προπονητή αξιόλογο, παρά κάποιον που θα έρθει εδώ και θα τον Θεοποιήσουμε χωρίς να είναι κάτι το σημαντικό στη χώρα του».
Για το τι θέλει να πετύχει πριν τερματίσει την καριέρα του: «Αυτό που ήθελα πάντα ήταν όταν σταματήσω την καριέρα μου να είμαι σε υψηλό επίπεδο και θα ήθελα όλοι να με θυμούνται ως ένα ποδοσφαιριστή που περπατούσε με το κεφάλι ψηλά. Χωρίς καμία ντροπή και ήμουν υπερήφανος. Αυτή τη συμβουλή μου είχε δώσει ο πατέρας μου και αυτό θέλω να κρατήσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...