Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου στη Ρουμανία.

 Για μια ακόμη σημαντική εξόρμηση στο εξωτερικό ετοιμάζονται τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, τα οποία θα πάρουν μέρος στο Αντάμωμα Ελληνισμού στη Ρουμανία.
Τα χορευτικά, προσκεκλημένα της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο βουλευτής, Δρ Ντράγκος Γκαμπριέλ Ζησόπουλος θα πάρουν μέρος στο καθιερωμένο Αντάμωμα όλων των Ελληνικών Κοινοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο Βουκουρέστι με τη συμμετοχή 40 ελληνικών κοινοτήτων στις 26 και 27 Νοεμβρίου.




Πρόκειται για ένα τετραήμερο ταξίδι στην παράδοση, μέσω του οποίου τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να αναδείξουν την πολιτισμική μας κληρονομιά, αλλά και να προβάλουν την Αχαΐα.

Η αναχώρηση της αχαϊκής αντιπροσωπείας η οποία θα αποτελείται από 50 χορευτές με τους συνοδούς τους θα γίνει στις 25 Νοεμβρίου και η επιστροφή τους στις 29 του ίδιου μήνα, ενώ στη διάρκεια του ταξιδιού η αποστολή θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί δεκάδες μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής.

Το πρόγραμμα του ταξιδιού έχει ως εξής:

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου: Αναχώρηση ώρα 4 μ.μ. από Πάτρα. Ακολουθώντας τη διαδρομή Ιωάννινα –Εγνατία -Προμαχώνας, Βουλγαρία Σαντάνσκη, Σόφια, Ρουσέ άφιξη στο Βουκουρέστι, στο ξενοδοχείο Ambasador, το οποίο από το 1937 διαθέτει μακρά παράδοση στη φιλοξενία.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου: Βουκουρέστι. Υποδοχή της αποστολής από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρουμανίας, Έλληνα Βουλευτή της Ρουμανίας, Δρ Ντράγκο Γκαμπριέλ Ζησόπουλο στα γραφεία του συλλόγου. Ξενάγηση στην πόλη.

Ώρα 6 μ.μ. τελετή έναρξης των κορυφαίων ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων των Ελλήνων της Ρουμανίας με τη συμμετοχή 40 Ελληνικών Κοινοτήτων.

Σάββατο 27 Νοεμβρίου: Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται. Στη συνέχεια επίσκεψη στο παλάτι του Τσαουσέσκου και περίπατος στην πόλη.

Απόγευμα επίσκεψη σε αξιοθέατα της περιοχής. Κυριακή 28 Νοεμβρίου: Πρωινό και επίσκεψη στα καταστήματα. Αναχώρηση για Ελλάδα.
http://www.pankalavritinos.com/products/stin-roumania/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...