Κύμα βίας για τέταρτη μέρα στο Ρίο ντε Ζανέιρο !

Μέλη συμμοριών στο Ρίο ντε Ζανέιρο έκαψαν αυτοκίνητα και λεωφορεία, παρά την παρουσία μεγάλης δύναμης της αστυνομίας στους δρόμους, καθώς συνεχίζονται για τέταρτη μέρα τα βίαια επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε παραγκουπόλεις, όπου αντάλλαξαν πυρά με ενόπλους, με συνέπεια να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άτομα, που υπάρχουν υποψίες ότι συμμετείχαν σε συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών. Άλλα 25 άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων. Ένοπλοι άνοιξαν εξάλλου πυρ εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος.
Τα βίαια επεισόδια άρχισαν την Κυριακή, με επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και καταστροφές αυτοκινήτων. Οι αστυνομικές αρχές υποστηρίζουν ότι την εντολή για το κύμα βίας έδωσαν μέλη συμμοριών που κρατούνται σε φυλακές, για να στείλουν ένα απειλητικό μήνυμα στην κυβέρνηση, που τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε δεκάδες παραγκουπόλεις.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ(Ρόιτερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...