Αγιογράφοι και Εικονοκλάστες.

'Ετσι φιλοτεχνούνται οι πολιτικές αγιογραφίες ! Όπως σήμερα  στην στήλη..." Αγιογραφίες " . Από τον κορυφαίο αρθρογράφο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ. Ο οποίος (προς τιμήν του) δεν αφήνει χωρίς κριτική ούτε τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Και όμως, η Άννα Διαμαντοπούλου σήμερα παρουσιάζεται ως....Αγία.
Το μυστικό της απρόσμενης αυτής αγιογραφίας βρίσκεται στην προτελευταία παράγραφό της. Εκεί όπου αναφέρεται ότι η υπουργός ...." πετάχτηκε και μέχρι την Σίλικον Βάλει"  για να της εξηγήσουν οι ομογενείς τα πλεονεκτήματα  της σύγχρονης τεχνολογίας. Πρόκειται για πρόσφατο ταξείδι στην Αμερική  όπου η υπουργός έμενε σε πολυτελή σουίτα των 660 ευρώ. Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ήταν πρωτοσέλιδο στο Πρώτο Θέμα στις 24-10-10 και ακολούθησε σειρά αποκαλύψεων από το ιστολόγιο fimotro. Οι αποδείξεις του πολυτελούς ξενοδοχείου ( στο οποίο η υπουργός πήγε από το αεροδρόμιο με limo πληρώνοντας 200 ευρώ) προκάλεσαν την οργή της κοινής γνώμης. Όσοι , λοιπόν, στην κυβέρνηση, πιστεύουν ότι αυτή η κοινωνική οργή καταλαγιάζει με μια ... αγιογραφία είναι αφελείς. Βεβαίως, ο πολιτικός νεοπλουτισμός είναι διαχρονική παθογένεια του πολιτικού συστήματος. Μόνον που σήμερα οι πολίτες δεν τον συγχωρούν. Από τους αγιογράφους προτιμούν τους εικονοκλάστες.

http://www.protigrami.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...