Τα κλειστά επαγγέλματα μπήκαν στο τραπεζι της συζήτησης!

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για το ταχύτερο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ζήτησαν οι τεχνοκράτες της τρόικας κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στα γραφεία της Επιτροπής.Έγινε πολύωρη και αναλυτική συζήτηση επί ειδικών θεμάτων σχετικά με τις διαρθρωτικέ αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην οργανωτική της δομή ώστε να μην υπάρχουν προσκόμματα στην καλή λειτουργία της και σύμφωνα με πληροφορίες, η παρέμβαση της επιτροπής για το ταχύτερο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στη χώρα μας ήταν ψηλά στη λίστα των αιτημάτων της τρόικας ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι τεχνοκράτες για την ενίσχυσής της με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.
Σημειώνεται ότι στο μνημόνιο υπάρχει αναφορά εξαίρεσης σε ότι αφορά στην πρόσληψη προσωπικού για την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όπως γνωστοποίησε ο υπουργός κ. Μ. Χρυσοχοϊδης, βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας του σχεδίου νόμου που αναμένεται να ενισχύσει το ρόλο της στην αγορά δια μέσω της επίλυσης διοικητικών ζητημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι τεχνοκράτες δήλωσαν ευχαριστημένοι από το έργο που γίνεται στην επιτροπή και εξέφρασαν τη θέση ότι πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος της στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...