Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Η τρόϊκα ήλθε, είδε, διέταξε και απήλθε. Η κυβέρνηση, παρά τον εμμετικό λιβανωτό πολλών ΜΜΕ για σθεναρή αντίσταση, σκληρές διαπραγματεύσεις, κόκκινες γραμμές και πράσινα άλογα, παρακολουθεί τις εξελίξεις ανήμπορη και ανίκανη να αντιδράσει. Ο νέος δεκάλογος της τρόϊκα επιβάλλει νέες άμεσες ἤ έμμεσες περικοπές μισθών, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, απεμπόληση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και νέες αυξήσεις στους φόρους.

Θα περίμενε κανείς από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι θα είχε έτοιμο ἤ εν πάση περιπτώσει θα ετοίμαζε στο διάστημα του ενός και πλέον έτους που βρίσκεται στην εξουσία, κάποιο έστω υποτυπώδες σχέδιο για την διακυβέρνηση της χώρας. Δυστυχώς για τον κ. Παπανδρέου, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις του και σε πείσμα της κοινής λογικής, η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ούτε που πηγαίνει, αλλά και ούτε τι πράττει.

Οι ευτυχισμένοι επιβάτες του Τιτανικού


Έτσι ο περίφημος «Τιτανικός» που μετονομάσθηκε ΕΛΛΑΣ, με νονό τον υπουργό οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, καπετάνιο που δεν βρίσκεται ποτέ στο τιμόνι του πλοίου, ενώ χρέη τιμονιέρη εκτελούν διάφοροι πρώην δήμαρχοι, επενδυτικοί σύμβουλοι, αλλοδαποί «σοφοί» κλπ, έχει ξεμείνει από καύσιμα. Το τραγικό αλλά συνάμα και γελοίο του πράγματος έγκειται στο γεγονός ότι ο εκτελών χρέη καπετάνιου, κάνει έρανο μεταξύ των επιβατών της τρίτης θέσης για να βρει χρήματα ώστε να αγοράσει καύσιμα. Όμως η ΕΛΛΑΣ κατευθύνεται με βασανιστικά αργό ρυθμό, στα βράχια της χρεωκοπίας.

Πριν δύο εβδομάδες έγραφα για την τρίτη δόση του δανείου, που κουτσά-στραβά θα μας δοθεί, αλλά επεσήμανα πως τον Μάρτιο του 2011, οι οικονομικοί δείκτες δεν θα επιτρέψουν στην τρόϊκα να δώσει πράσινο φως για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης. Η επιβεβαίωση ήρθε από τους εκπροσώπους της τρόϊκα, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την περασμένη Τρίτη, όπου είπαν ορθά κοφτά, πως η ισχύς του μνημονίου μπορεί να επεκταθεί μέχρι το 2015, αλλά και ότι ίσως χρειαστούμε και νέο δάνειο.

Ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά τα τραγικά για τον τόπο μας γεγονότα, ακούστηκε πάλι, μόλις την περασμένη Τετάρτη, η φωνή του αντιπροέδρου κ. Παγκάλου να λέει πως το μνημόνιο είναι όχι μόνον ευκαιρία αλλά και «ευτυχία για τον τόπο». Τώρα εγώ ομολογώ πως δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω την συλλογιστική του ανδρός. Το μόνο όμως που μπορώ να πώ είναι ότι το να κρίνει κάποιος τον επαχθή δανεισμό της χώρας και τους απάνθρωπους περιορισμούς που υφίστανται οι πολίτες από τους δανειστές ως ευτυχία, είναι προφανές ότι η θεώρησή του γίνεται από την σκοπιά της τρόϊκα.

Οι ευτυχισμένοι ψηφοφόροι

Τι να κάνουμε όμως αφού ο κυρίαρχος λαός αποφάσισε μόλις πρό ολίγων ημερών, έστω και με ισχνή μειοψηφία, ότι ο κ. Πάγκαλος και οι λοιποί κυβερνήτες της Ελλάδος ομιλούν και πράττουν ορθώς. Μέσα λοιπόν στο πέλαγος της ανείπωτης ευτυχίας που πλέει η Ελλάς, με κατεύθυνση την χρεωκοπία, συνεχίζεται η καθημερινή συστηματική αφαίμαξη των πολιτών, με στόχο την απέλπιδα προσπάθεια εξεύρεσης πόρων. Ατυχώς για όλους μας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει αντιληφθεί ἤ στην χειρότερη περίπτωση δεν θέλει να το αντιληφθεί, πως η πολιτική της οδηγεί σε αδιέξοδο αλλά και σε ευτυχισμένη χρεωκοπία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...