«Ή με ψηφίζετε ή στήνω κάλπες»



Εάν δεν πρόκειται για μπλόφα, τότε πάμε ολοταχώς προς εθνικές εκλογές. Αυτό προκύπτει από την τελευταία επιθετική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου προς το ιταλικό περιοδικό «Panorama» και το δημοσιογράφο, Pino Buongiorno.



Ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι «εάν οι ομάδες συμφερόντων που πλήξαμε με τις μεταρρυθμίσεις μας πούνε ‘φτάνει, πρέπει να σταματήσουμε τις αλλαγές που είναι σε εξέλιξη’, τότε δεν μου μένει παρά να απευθυνθώ σε όλο τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, απέρριψε ως ανυπόστατες τις αιτιάσεις τόσο της αξιωματικής όσο και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, για το ενδεχόμενο εμφάνισης αστάθειας στην πολιτική σκηνή. «Τι είναι πιο ασταθές; Μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, ή μια κυβέρνηση που διαθέτει λαϊκή εντολή για να εφαρμόσει τις αλλαγές;», διερωτήθηκε.

«Πρέπει να προχωρήσουμε, για να μην χρεοκοπήσουμε»

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η χώρα βρίσκεται πλέον μακριά από τον κίνδυνο να κηρύξει χρεοκοπία, ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι ο άμεσος κίνδυνος έχει πλέον εξαλειφθεί, «ωστόσο», όπως είπε, «πρέπει να κρατήσουμε σταθερή πορεία για να μην το διακινδυνεύσουμε».

Επανέλαβε δε ότι οι προσπάθειες των Ελλήνων μπορούν και θα πιάσουν τόπο, ενώ χαρακτήρισε οδυνηρές πλην αναγκαίες τις περικοπές που έγιναν σε δαπάνες, μισθούς και συντάξεις.

«Γίναμε η ποδοσφαιρική μπάλα της Ευρώπης»


Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Ε.Ε. απέναντι στη δημοσιονομική κρίση που έπληξε την χώρα, ο πρωθυπουργός άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των Ευρωπαίων εταίρων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στην αρχή δεν κατανόησαν τη φύση του προβλήματος».

Συνέχισε δε, υπογραμμίζοντας ότι «χρειαζόμασταν ένα “στοπ” στις κερδοσκοπίες και η Ένωση καθυστερούσε. Αλλά υπήρξε μια άλλη αρνητική παράμετρος: η Ελλάδα μετατράπηκε σε ποδοσφαιρική μπάλα στα εσωτερικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων».

Ωστόσο, όπως είπε, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο της Ελλάδας έχει αρχίσει σταδιακά να αποκαθίσταται και πρόσθεσε ότι εφόσον η ελληνική οικονομία βελτιωθεί, τότε όλες οι χώρες της Ε.Ε. που βοήθησαν στην ανάκαμψή της θα βγουν κερδισμένες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...