Μεταξύ αδελφών…

Σε μία ιδανική σχέση, ο καβγάς και η συνεννόηση συνυπάρχουν σαν δύο όψεις ενός νομίσματος. Τα παιδιά μου συνεχώς τσακώνονται! Συνέχεια γινόμαστε ρεζίλι μπροστά σε κόσμο! Πολλοί γονείς αισθάνονται άβολα, όταν η «μάχη» λαμβάνει χώρα μπροστά σε συγγενείς, φίλους ή γείτονες.


Αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να σας απασχολεί, ίσως όμως θα πρέπει να δώσετε εσείς ένα τέλος, λέγοντας «καλύτερα να το λύσετε στο σπίτι το θέμα. Δεν υπάρχει λόγος να ενοχλείτε τους γύρω με τις φωνές σας». Στόχος για τον γονέα αποτελεί το να περιορίσει των αριθμό και τη διάρκεια των καβγάδων. Ο μόνος τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι να βρει τα πραγματικά αίτια του καβγά.

Το κυριότερο που θα πρέπει να κάνετε είναι να χωρίσετε τα παιδιά σας, όταν θα χτυπάει το ένα το άλλο, προς αποφυγή τραυματισμού. Μιλήστε τους και εξηγήστε ότι η συμπεριφορά τους δεν είναι κόσμια και πως οι πράξεις τους έχουν επιπτώσεις. Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να τα ηρεμήσετε, αλλάξτε τα δωμάτιο και χωρίστε τα για λίγη ώρα. Θα πρέπει να είστε αυστηρή, όχι όμως επικριτική απέναντί τους. Μόλις ηρεμήσουν, καθίστε και συζητήστε μαζί τους. Να ξέρετε ότι σε μια οικογένεια που υπάρχουν καβγάδες μεταξύ αδελφών, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει αγάπη ή ότι οι γονείς τα μεγαλώνουν με λανθασμένα πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...