Εκτός ΚΟ της ΝΔ έθεσε εαυτόν ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ έθεσε τον εαυτό του ο βουλευτής Ηλείας Γιώργος Κοντογιάννης το πρωί της Τετάρτης, μία ημέρα μετά τη διαγραφή του Λ.Αυγενάκη.

Μιλώντας στη Βουλή, ο Γ.Κοντογιάννης έλαβε σαφείς αποστάσεις από πρακτικές της ηγεσίας της ΝΔ, την οποία κατηγόρησε ότι σε δύσκολες ώρες για τη χώρα αρνείται να συμφωνήσει με την κυβέρνηση στα αυτονόητα, βάζοντας μπροστά το μικροκομματικό συμφέρον.

Ο κ. Κοντογιάννης τόνισε πως πλέον η σιωπή σημαίνει συνενοχή και ότι ο ίδιος θα διαλέξει το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Κοντογιάννης παρέδωσε επιστολή ανεξαρτητοποίησής του στον πρόεδρο της Βουλής, Φ.Πετσάλνικο.

Σχολιάζοντας την κίνηση του βουλευτή Ηλείας, κύκλοι της ΝΔ εξέφρασαν την εκτίμηση πως τόσο ο Γ.Κοντογιάννης, όσο και ο Λ.Αυγενάκης βρίσκονται πολύ κοντά στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Ρηγίλλης γίνεται λόγος για «νέα αποστασία», ενώ ζητείται από τους συγκεκριμένους βουλευτές να «επιστρέψουν» στη ΝΔ τις έδρες τους.

Με αφορμή τη διαγραφή του κ. Αυγενάκη, μιλώντας νωρίτερα στον ΒΗΜΑ 99,5 ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέτζος τόνισε πως πρέπει να προστατευθεί η συνοχή της ΝΔ και δεν θα επιτραπεί η επιστροφή σε καταστάσεις εσωστρέφειας και αποπροσανατολισμού.

«Κάποιοι δεν θέλουν να αφήσουν την ΝΔ να κεφαλαιοποιήσει το αισιόδοξο αποτέλεσμα των εκλογών» δήλωσε επίσης στον BHMA 99,5 ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Καράογλου.

Τελεσίγραφο στους «γαλάζιους» βουλευτές που φλερτάρουν με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, την Παρασκευή. Το μήνυμα, σύμφωνα με στελέχη της Ρηγίλλης, θα είναι ότι «δεν θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία» και όσοι δεν συμμορφωθούν θα διαγράφονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...