ΕΝΑΣ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Δεν είναι διόλου παράξενο ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΡΤ επιλέγει ή βρίσκεται κοντά στην  οριστική επιλογή ενός... Ταγματάρχη για την ηγεσία της υπό επανίδρυσης ΥΕΝΕΔ!

Οι αρμόδιοι παράγοντες -προεξάρχοντος του κ. Γερουλάνου -επιχειρούν να περιθωριοποιήσουν την κρατική τηλεόραση, αφού θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να είναι πλέον ανταγωνιστική.
Προφανώς οι σαύρες και οι λέοντες θα πρωταγωνιστούν πλέον στις οθόνες της ΕΡΤ και της νέας ΥΕΝΕΔ του φιλόζωου Υπουργού πολιτισμού.

Άλλωστε έτσι θα μπορεί η κρατική μηχανή προπαγάνδας να υπηρετεί με καλύτερους όρους το σύστημα.
Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι γιατί θέλουν τον κ. Ταγματάρχη ως διευθύνοντα σύμβουλο. Ποια είναι δηλαδή εν πολλοίς τα κριτήρια που ενδεχομένως αποφασίσουν να προσλάβουν ένα από τα πιο σημαντικά και σοβαρά στελέχη  της ιδιωτικής τηλεόρασης και μάλιστα έναν κατ εξοχήν μαχητή του ανταγωνισμού.
Τι θα κάνει λοιπόν ο κ. Ταγματάρχης στην ΕΡΤ; Είναι γνωστό ότι ο φιλόσοφος παράγει ιδέες, ο ποιητής ποιήματα, ο παπάς κηρύγματα και ο Λάμπης Ταγματάρχης τηλεοπτικά προγράμματα. Συνεπώς θα πρέπει να αναρωτηθούμε τι ακριβώς ρόλο θα διαδραματίσει στην κρατική τηλεόραση.
Θα αποφασίζει ενδεχομένως για πόση ώρα η σαύρα θα ανεβαίνει το δένδρο; Θα επιλέγει εκπομπές και ψυχαγωγικό πρόγραμμα; Μάλλον όχι αφού ήδη οι παραγωγές έχουν αποφασισθεί και οι περισσότερες εκπομπές έχουν βγει στον αέρα.
Είναι πασίδηλο ότι η πολιτική ηγεσία παράγει αυτή την ώρα μια εντύπωση, εν μέρη ηθική, εν μέρη τραγική, αναλόγως, και έτσι έχει την  ψευδαίσθηση ότι προσφέρει μια σοβαρή “υπηρεσία” στην διακίνηση των ηθικών και αισθητικών συγκινήσεων της κοινής γνώμης. 
Αυτή την ψευδαίσθηση καλείται να υπηρετήσει ο κ. Ταγματάρχης ή όποιος άλλος επιλεγεί από τα υπόγεια ρεύματα της κομματικής νομενκλατούρας.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

ΠΗΓΗ:
http://www.newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...