«Ευτυχώς που υπάρχει ο Παναθηναϊκός»

«Ευτυχώς που υπάρχει ο Παναθηναϊκός»

Η ρεπόρτερ της El Mundo Deportivo, Κορντούλα Ρέιντχαρτ, εξηγεί στο gazzetta.gr γιατί η Μπαρτσελόνα δίνει μεγάλη βαρύτητα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, παραμονές του ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 Το πρώτο ημίχρονο στο «Μεντιτερανέο» έληξε με την Μπαρτσελόνα να προηγείται με 0-5 της Αλμερία και το 2ο μέρος διεξήχθη απλά για να μάθουμε το τελικό σκορ (0-8) να διαπιστώσουμε αν όλοι οι παίκτες του Γκουαρντιόλα παρέμειναν υγιείς (το ιατρικό δελτίο έμεινε «λευκό»), αλλά και αν ο δυστυχής προπονητής της Αλμερία, Χουάν Μανουέλ Λίλο, θα διατηρούσε τη δουλειά του (απελύθη με συνοπτικές διαδικασίες).
Η πρωταθλήτρια Ισπανίας μπορεί να θριάμβευσε, ωστόσο η Ρεάλ Μαδρίτης παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας συντρίβοντας με 5-1 την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αυξάνοντας στο έπακρο το ενδιαφέρον του μεταξύ τους ντέρμπι που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Δευτέρα στο «Καμπ Νόου». Νωρίτερα, όμως, το καμάρι της Καταλονίας θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Στάδιο για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και η συνάδελφος Κορντούλα Ρέιντχαρτ που καλύπτει το ρεπορτάζ των «μπλαουγκράνα» για λογαριασμό της El Mundo Deportivo, μίλησε στο gazzetta.gr για τα τελευταία νέα από την παρέα του Λιονέλ Μέσι...
Το 3/3 της Μπάρτσα
«Τι να πεις κανείς μετά από μία τέτοια εμφάνιση και μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της ομάδας; Συνοψίζοντας, πέρα από το το εντυπωσιακό σκορ (8-0), τους τρεις βαθμούς και την 6η σερί νίκη στο πρωτάθλημα, αυτό που μπορούμε να πούμε ότι είναι η Μπαρτσελόνα “κέρδισε” πολλά από τον αγώνα του “Μεντιτερανέο”. Κατ' αρχήν δικαιώθηκε η επιλογή του Γκουαρντιόλα να προφυλάξει και παράλληλα να ξεκουράσει τον Πικέ (σ.σ.: βρισκόταν στο όριο των καρτών) ενόψει του ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης την ερχόμενη Δευτέρα. Κατά δεύτερον, η εξέλιξη του αγώνα του έδωσε την ευκαιρία να ξεκουράσει δύο βασικούς παίκτες, τον Ινιέστα και τον Τσάβι που έπαιξαν από ένα ημίχρονο... Ειδικότερα για τον δεύτερο που ταλαιπωρείται εδώ και καιρό από ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα, αυτή η ελάφρυνση ήταν πολύ σημαντική...
Εν συνεχεία η αποστολή της ομάδας εξετελέσθη με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο χωρίς να προκύψει κανένας τραυματισμός, ενώ η απόδοση των παικτών απέδειξε ότι η ομάδα βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση λίγες μέρες πριν από τους κρίσιμους αγώνες με τον Παναθηναϊκό για το Τσάμπιονς Λιγκ και την “αιώνια αντίπαλο” για την Primera Division», μας είπε αρχικά η επί σειρά ετών ρεπόρτερ της Μπαρτσελόνα στην καταλανική εφημερίδα El Mundo Deportivo και μας αποκάλυψε το αίτημα που υπέβαλε ο 39χρονος τεχνικός στη διοίκηση της ομάδας.
Η απαγόρευση δηλώσεων!
«Όπως μάθαμε, όμως, ο Γκουαρντιόλα ζήτησε από τη διοίκηση να αναβάλει όλες τις προγραμματισμένες συνεντεύξεις και εμφανίσεις των παικτών που είχαν κλειστεί για αυτή την εβδομάδα, ακόμη κι εκείνες που θα γίνονταν για προώθηση των χορηγών, για να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών του. Επισήμως οι παίκτες δεν έκαναν δηλώσεις μετά το χθεσινό παιχνίδι γιατί έφυγαν πολύ γρήγορα από το γήπεδο για να προλάβουν την πτήση για τη Βαρκελώνη, αλλά μάθαμε ότι το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας ήταν πολύ χαλαρό και ευχάριστο και όλοι οι ποδοσφαιριστές περιμένουν τα δύο επόμενα παιχνίδια με πολύ αυξημένο κίνητρο... Πριν από το χθεσινό ματς, ο προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε χαρακτηρίσει το παιχνίδι με την Αλμερία ως το πιο σημαντικό της τριάδας των αγώνων που ακολουθούσε και είχε τονίσει ότι “πρέπει να νικήσουμε, πρέπει να αποφύγουμε τους τραυματισμούς και να δείξουμε ότι βρισκόμαστε σε πολύ κατάσταση” και όπως καταλαβαίνετε η ομάδα του έφυγε από την Αλμερία έχοντας πετύχει και τους τρεις στόχους της!» υπερθεμάτισε η έγκυρη συνάδελφος. 
Ο αγώνας με τον ΠΑΟ 
Ρωτήσαμε τηνΙσπανίδα δημοσιογράφο πώς αντιμετωπίζει η πρωταθλήτρια Ισπανίας τον αγώνα της Τετάρτης (24/11, 21.45) με τον Παναθηναϊκό με την έννοια ότι η ομάδα της Καταλονίας χρειάζεται πάση θυσία τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου. «Με τον δέοντα σεβασμό στον αντίπαλο αλλά και με την πεποίθηση ότι η κατάκτηση των τριών βαθμών εξαρτάται αποκλειστικά από τη δική της απόδοση. Κακά τα ψέματα, στο μυαλό όλων είναι το “classico” με τη Ρεάλ, αλλά το γεγονός ότι προηγείται ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι που θεωρητικά έχει βαθμολογική σημασία, είναι θετικό γιατί εκ των πραγμάτων, οι παίκτες δύσκολα θα αποπροσανατολιστούν!» 
Η δυσάρεστη ανάμνηση του 1994!
Στις 18 Μαϊου του 1994, ο νυν προπονητής και ο νυν αθλητικός διευθυντής των «μπλαουγκράνα», Άντονι Θουμπιθαρέτα βρίσκονταν στην ενδεκάδα της Μπάρτσα που είχε χάσει με 4-0 από τη Μίλαν στον τελικό του Champions League που είχε διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. «Είναι η πρώτη φορά που και οι δύο θα επιστρέψουν σε αυτό το γήπεδο, όπου πριν από 16 χρόνια γνώρισαν μία από τις οδυνηρές ήττες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και τόσο για τον Γκουαρντιόλα όσο και για τον Θουμπαθαρέτα, αυτό το ματς θα είναι ιδιαίτερο! Να είστε σίγουροι ότι θα θέλουν να πανηγυρίσουν!» πρόσθεσε η καταξιωμένη Ισπανίδα δημοσιογράφος. 
Η πρόσληψη του Φερέιρα 
Μεταφέραμε στην ρεπόρτερ της El Mundo Deportivo ότι ο νεοπροσληφθείς προπονητής του Παναθηναϊκού, Ζεσουάλδο Φερέιρα, δήλωσε ότι γνωρίζει καλά την Μπαρτσελόνα και αυτό αποτελεί σίγουρα ένα μικρό πλεονέκτημα για την ελληνική ομάδα... «Αυτό είναι λογικό γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός προέρχεται από το ισπανικό πρωτάθλημα και μέχρι πρότινος βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Μάλαγα. Νομίζω ότι έχει δίκιο και σε συνδυασμό με το έξτρα κίνητρο που θα έχει ο Λουίς Γκαρσία κόντρα στην παλιά του ομάδα, νομίζω ότι θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς», σχολίασε η Κορντούλα Ρέιντχαρντ. 
Ο Γκουαρντιόλα και τα παιχνίδια του Μουρίνιο!
Το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας (29/11, 22.00) θεωρείται για πολλούς το παιχνίδι της δεκαετίας! Η Μπαρτσελόνα δείχνει σε «διαστημική» κατάσταση, ενώ η εφετινή Ρεάλ του Ζοζέ Μουρίνιο μοιάζει ικανή να αφαιρέσει τα σκήπτρα της μεγάλης της αντιπάλου. Συνεχίζει άραγε ο "εκλεκτός" τα γνωστά παιχνίδια που συνηθίζει –μέσω των media– να κάνει, για να μεταφέρει το άγχος στην αντίπαλο προπονητή... «Η τακτική του Πορτογάλου τεχνικού είναι γνωστή εδώ και χρόνια... Άλλωστε, τα ίδια έκανε τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Ιταλία... Είναι πολύ έξυπνος και του αρέσει να “παίζει” και να προκαλεί κάνοντας δηλώσεις. Ο Γκουαρντιόλα, όμως, δεν έχει πέσει ακόμη στην παγίδα του και δεν του έχει απαντήσει ποτέ επί προσωπικού... Στη συνέντευξη Τύπου της περασμένης Παρασκευής, δέχτηκε πολλές προβοκατόρικες ερωτήσεις από ανταποκριτές εφημερίδων της Μαδρίτης, αλλά δεν μπήκε στον κόπο να τους κάνει τη χάρη... Επομένως, ως τώρα, δεν υπάρχει καμία κόντρα, πολύ απλά γιατί το όλο θέμα είναι μονόπλευρο...» κατέληξε η Ισπανία αθλητική συντάκτρια.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...